2020/2021 - Dombóvári Kosársuli KE – Kecskeméti KA 62-57
14
May
2021
2020/2021 - Dombóvári Kosársuli KE – Kecskeméti KA 62-57
2021. május 14.  |  14:27
Az alapszakasz és a rájátszás eredmények után talán az volt az előzetes várakozás, hogy a Dombóvár és a Kecskemét együttese az elődöntőben küzdhet meg egymással. Azonban az első nap előbbit a Sopron, míg a Kecskemét csapatát az NKA Pécs/A együttese győzte le.
 
Jól kezdte a mérkőzést Lakosa Zsolt alakulata, 5 perc játék után 12-3-ra vezettek a kecskemétiek. Szőke Bálint triplájával kapaszkodott a dombóváriak, akik elkezdtek közelebb férkőzni ellenfelükhöz. Az első 10 perc 20-16-os Kecskemét vezetéssel zárult. A második negyedre felvette a mérkőzés ritmusát a Dombóvár, azonban Ladovszky János tripláival növelni tudta előnyét a félidőre a Kecskemét (32-40).
 
A fordulást követően jobban kezdett a Kecskemét, kívülről és belülről magabiztosan értékesítették lehetőségeiket, gyorsan 10 pont fölé nőtt a differencia (38-49). Tamás Péter időkérését követően azonban szigorúbb védekezéssel hibára késztette ellenfelét a Dombóvár, illetve a kecskeméti magasemberek hamar faultgondokkal küzdöttek, így a dombóváriak a 30. percre nyílttá tették a találkozót (47-51).
 
Folyamatosan csökkentette hátrányát a Szőke-Roósz párosra építő dombóvári gárda, amely 5 perccel a mérkőzés vége előtt, 55-55-nél hosszú idő után újra utol érte ellenfelét. Próbálta feltüzelni csapatát Lakosa Zsolt, azonban a végjátékban a kimaradt büntetők ellenére is higgadt tudott maradni a Dombóvár, s komoly hátrányból történt fordítást követően 62-57-es győzelmével várhatja ellenfelét a Zsíros Akadémia-Zalaegerszeg párharcból.
 
 
Tamás Péter, a Dombóvári Kosársuli KE vezetőedzője: Az első nap csalódása után próbáltuk felrázni a csapatot, mert nagyon lent voltunk. Hála Istennek sikerült, hiszen megnyertük a meccset! Mindenképpen az döntött, hogy a második félidőben feljavult a védekezésünk, a harmadik negyedben 11, a negyedikben pedig csak 6 pontot kaptunk. Nagyon büszke vagyok a csapatra, mert fel tudtunk állni! Nem lehet más célunk, minthogy vasárnap az ötödik helyet behúzzuk.
 
Lakosa Zsolt, a Kecskeméti KA/A vezetőedzője: Két csalódott csapat küzdelmében sajnos megint alul maradtunk. Az első félidőben jól játszottunk, a másodikban azonban a magasaink fault gondokkal küzdöttek. Talán ennek köszönhető, hogy érthetetlen módon visszaestünk. Helyzeteink se voltak, ezt kihasználta a Dombóvár, és megérdemelten nyert.

Vármegyei szövetségek