2020/2021 - Zsíros Akadémia Kőbánya/A – Budapesti Honvéd/A 46-68
12
May
2021
2020/2021 - Zsíros Akadémia Kőbánya/A – Budapesti Honvéd/A 46-68
2021. május 12.  |  21:39
Előzetesen a Zsíros Akadémia Kőbánya és a Budapesti Honvéd mérkőzése volt az, ahol a legnagyobb csatára lehetett számítani, hiszen az alapszakaszban egylabdás mérkőzést játszott a két csapat egymással. Simonics Levente kosara nyitotta a találkozót, azonban a mérkőzés elején a nap többi mérkőzéséhez hasonlóan hadilábon álltak a csapatok a támadójátékkal. Nagy volt az iram, de ebbe sok hiba is esett, többek között ennek is köszönhetően kiegyenlített csata folyt a parketten az első negyedben (17-17).
 
Ritmust váltott a Honvéd, amivel a Zsíros Akadémia próbált ugyan lépést tartani, de a Karda-Csóti kettős vezetésével elkezdett a csapatok között nőni a különbség. Olyannyira, hogy a félidő előtt már a 10 pontot is elérte a különbség Gazdag Áron pontjaival, de Simonics Levente kosara még meccsben tartotta Varga István tanítványait (27-34).
 
A félidőt követően emelte játékának ritmusát Sipos Péter együttese, a 25. percre 11 egységnyire nőtt a különbség (29-40). A negyed második fele sok hibával tarkított, de kiegyenlített játékot hozott, 13 pont Honvéd-vezetéssel várhatták a csapatok a záró felvonást. Simonics Olivér kipontozódását követően kinyílt az olló a két együttes között: 5 perccel a mérkőzés vége előtt már 20 volt közte. A Gyürk Zsigmond-Gyuricsek Ádám páros ponterős játékával 26-ra nőtt a differencia. Innen még kozmetikázott a Zsíros Akadémia, de nem veszélyeztette a Honvéd magabiztos győzelmét, amely a 68-46-os végeredménnyel készülhet a Vasas Akadémia elleni fővárosi rangadóra.
 
 
Varga István, a Zsíros Akadémia Kőbánya vezetőedzője: Gratulálunk a Honvédnak az elődöntőbe jutáshoz! Szerkezetileg nem bírtuk el ezt a mérkőzést.
 
Sipos Péter, a Budapesti Honvéd/A vezetőedzője: Gratulálok a fiúknak, megküzdöttünk érte! Készülünk a következő mérkőzésre.

Vármegyei szövetségek