2020/2021 - Kecskeméti KA/A – NKA Pécs/A 47-56
12
May
2021
2020/2021 - Kecskeméti KA/A – NKA Pécs/A 47-56
2021. május 12.  |  15:55
Idegesen kezdett a Kecskemét, két és fél perc játék után Lakosa Zsoltnak 0-7-es állásnál időt is kellett kérnie. Több mint négy és fél perc kellett az első kecskeméti ponthoz, Kovács Gergely büntetőből volt eredményes (1-9). Rengeteg hibára kényszerítette a Pécs ellenfelét, támadásban pedig a rendkívül hasznosan játszó Árva-File Balázs vezetésével a 8. percben már 14 pont volt a különbség (6-20). A negyed végén elkezdett faragni hátrányából a kecskeméti együttes, azonban így is 10 pontnyi volt a pécsi előny (12-22).
 
Fonyó Botond 2+1-es akciója nyitotta a második negyedet, azonban kezdett ébredezni a Kecskemét: Kovács újabb büntetőivel, majd Dávid Benjámin két távolijával visszakapaszkodtak (23-26). A negyed hátralévő része is a kecskemétieknek sikerült jobban, s a félidő zárásaként Kovács triplájával gyakorlatilag eltüntették az első negyedben összeszedett hátrányt (30-31).
 
Nem követte el még egyszer azt a hibát a Kecskemét, mint a mérkőzés elején: kemény védekezéssel tértek vissza a parkettre. A támadásbefejezésekkel hadilábon álltak a csapatok, a 25. percig hét kecskeméti pontra kettő pécsi érkezett (37-33). Újra fordulat következett a mérkőzés menetében: támadásban Vajda Dávid révén apró lépésekkel újra átvette az irányítást az NKA Pécs, 30 után 41-38-as mecsekaljai vezetéssel várhatták a felek az utolsó játékrészt.
 
Küzdelmes negyedik negyednek vágtak neki a csapatok, rengeteg hibával tarkított játékot láthatott mindenki. Öt perccel a mérkőzés vége előtt nyolcpontos előnyt épített ki a Pécs (40-48). Két perccel a mérkőzés vége előtt Bor Gábor süllyesztett el hosszú idő után egy triplát, így kilencpontos előnnyel mehettek neki a végjátéknak a pécsiek (42-51). A végjátékban küzdött becsülettel a Kecskemét, de a rengeteg kihagyott dobás, illetve a Pécs sok támadólepattanója döntő volt. Így némi meglepetésre ugyan, de az NKA Pécs csapata került be az elődöntőbe és küzdhet meg a Soproni Sportiskolával a fináléba kerülésért.
 
 
Lakosa Zsolt, a Kecskeméti KA/A vezetőedzője: Gratulálok a Pécsnek! A bajnokság különlegessége, hogy egy veretlen csapattal játszottunk. Nem érdemeltünk győzelmet, mert gyenge napot fogtunk ki. Nem tudtunk betalálni, a büntetőket is kihagytuk. Sajnos így alakult, játszunk az 5-8. helyért.
 
Branislav Jemc, az NKA Pécs/A csapatának vezetőedzője: Gratulálok mindkét csapatnak, nagyon kemény mérkőzést játszottunk. Nagyon tehetséges csapat ellen játszottunk, de mi nagyon keményen küzdöttünk. Mi is követtünk el hibákat, mert ez egy feszült mérkőzés volt, ami arról döntött ki kerül elődöntőbe.

Vármegyei szövetségek