2020/2021 - Dombóvári Kosársuli KE – Soproni Sportiskola KA 40-58
12
May
2021
2020/2021 - Dombóvári Kosársuli KE – Soproni Sportiskola KA 40-58
2021. május 12.  |  15:45
A Dombóvári Kosársuli és a Soproni Sportiskola csapatainak küzdelmével kezdődött meg a Nemzeti Fiú Kadett Bajnokság nyolcasdöntője.
 
A Sopron kezdett sokkal magabiztosabban, jó védekezésüknek köszönhetően több mint hat és fél percig érintetlen maradt a kosaruk (11-2). Látható módon készültek arra, hogyan próbálják meg a Dombóvár játékát semlegesíteni. Az első negyed második felében Woditsch Tamás triplái jelentették a magabiztos, 19-8-as vezetést. A második 10 percben próbálta növelni játékának intenzitását a Dombóvári Kosársuli, azonban továbbra is nagyszerű csapatvédekezést mutatott be a Sopron. A 15. percben, 26-13-nál kért időt Tamás Péter. Hatásosnak is bizonyult ez, hiszen közelebb tudtak kerülni ellenfelükhöz, azonban összességében magabiztosan őrizte előnyét a soproni csapat (23-33).
 
A térfélcserét követően Szőke Bálint hét pontjával gyorsan újra meccsben volt a Dombóvár, a 25. percben, 37-34-nél már csak 3 pont volt a differencia. Megrázta magát azonban a Sopron a harmadik negyed végéhez közeledve. A Dombóvár zsinórban hat kihagyott büntetővel nem tudta a lehetőséget kihasználni, míg a túloldalt Keller Bendegúz dudaszós triplájával újra megközelítette a 10 pontot a különbség (36-45). A záró 10 perc már nem hozott összességében változást a játékban: a Sopron remek védekezésének köszönhetően magabiztosan jutott a legjobb négy közé. A Dombóvár a rossz dobóformájának, illetve rossz büntetőszázalékának köszönhetően nem tudta a hűség városának dolgát megnehezíteni.
 
Pontszegény találkozón végül 58-40-es soproni győzelem született. A Sopron várhatja elődöntős ellenfelét a Kecskemét – NKA Pécs összecsapásról.
 
 
Tamás Péter, a Dombóvári Kosársuli KE vezetőedzője: Sajnos idegesen kezdtük a találkozót, pedig úgy gondolom, hogy sokat készültünk a Sopronból, azonban ez mégse jött ki a mérkőzésen. Az elején a kihagyott ziccerek megbosszulták magukat. Sajnos emiatt nagyon mélyre kerültünk. A harmadik negyedben megpróbáltunk visszajönni, de a Sopron zónájára nem igazán tudtunk reagálni és sajnos kikaptunk.
 
Misa Popadic, a Soproni Sportiskola KA/A vezetőedzője: Nagyon jó mérkőzés volt. Felkészítettem a csapatom az elmúlt három-négy hétben erre a mérkőzésre. Az alapszakaszban az első mérkőzésen szerencsésen nyertünk ellenük egy ponttal. Ezután játszottunk Dombóváron, ahol harminchét percig vezettünk, azonban elrontottuk a végjátékot és kikaptunk. Amikor beszéltem a fiaimmal, azt mondtam nekik, hogy erre kell figyelnünk. Azt gondolom, hogy a 11-es számú játékos (szerk.: Szőke Bálint) a legjobb játékosa a korosztályának, de sok időt töltöttem azzal, hogy feltérképezzem a játékát, amit láthattak is. Az jelentette a különbséget, hogy őt limitálni tudtuk.

Vármegyei szövetségek