Szalay Ferenc: Most láthatjuk a valós értékét annak, hogy ismét kint vagyunk az Eb-n
29
Apr
2021
Szalay Ferenc: Most láthatjuk a valós értékét annak, hogy ismét kint vagyunk az Eb-n
2021. április 29.  |  17:48
Mint arról olvashattatok már a délután folyamán, a FIBA megtartotta a 2022-es férfi Európa-bajnokság sorsolását.
 
A magyar férfi kosárlabda-válogatott a B csoportban kapott helyet Németországgal, Franciaországgal, Litvániával, Szlovéniával és Bosznia-Hercegovinával együtt.
 
A mieinknek Kölnben kell majd lejátszaniuk a csoportmeccseket, melyek menetrendjéről szintén írtunk már.
 
A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke, Szalay Ferenc a Hunbasketnek nyilatkozott a sorsolást követően:
 
"A férfi kosárlabda válogatott ismét ott lehet az Európa-bajnokságon. Ennek a nagyszerű sikernek a valós értékét ilyenkor láthatjuk, amikor világklasszis válogatottakkal sorsolnak össze bennünket egy csoportba. Nagyszerű ellenfelekkel, remek játékosokkal találkozhatunk. Emlékezzünk, négy éve Kolozsvárott szintén nem mi voltunk az esélyesek, de mégis tovább tudtunk lépni a csoportunkból." - mondta az MKOSZ elnöke.
 
Szalay Ferenc azt is hozzátette, hogy szerinte a konkrét esélyekről beszélni még nagyon korai, hiszen több mint egy esztendő van hátra a kontinenstornáig.
 
"Alighanem a sportág valamennyi rajongója nagyon várja már a tornát, innentől a célunk az, hogy a lehető legjobban felkészített csapat képviselje a magyar kosárlabdát Kölnben. Számomra Sztojan Ivkovics személye a garancia arra, hogy egy kellően motivált, taktikailag és fizikálisan felkészült válogatott száll harcba a továbbjutásért." - vélekedett a szövetség elnöke.

Vármegyei szövetségek