Tippmix Férfi NB I: Egyetlen ponttal verte a Kecskemét a Kaposvárt
10
Apr
2021
Tippmix Férfi NB I: Egyetlen ponttal verte a Kecskemét a Kaposvárt
2021. április 10.  |  20:24
Beragadt a rajtnál a Kecskemét, míg a Kaposvár sorozatosan kihasználta a lehetőségeit, 8-0 állt az eredményjelzőn három perc után. Fazekas egy büntetővel szerezte meg az első hazai kosarat, de Allen támadólepattanója után tovább nőtt a vendég előny. Érdekesség egyébként, hogy - az okokat nem tudjuk - a KKK centere nem kaposvári, hanem kecskeméti szerelésben lépett pályára, ami sportszerű hazai gesztusra vall. Djeraszivomics is büntetőből tudott csak eredményes lenni, majd kisvártatva megszületett az első mezőnykosara is a KTE-nek, Jaramaz talált be távolról (6-12). Thomas szépen tört be, Krnjajski válaszolt. Fazekas vétett sportszerűtlen hibát, amiből három pontot csinált a vendég együttes, kétszámjegyű lett a különbség a csapatok között (8-18). Váradi Kornél időkérése a legjobbkor jött hazai szempontból, még a negyed vége előtt sikerült felzárkóznia ötre a kecskemétieknek. 18-23.
 
Fazekas trojkájával indult a második negyed, majd Dramicsanin is betalált, átvette a vezetést KTE (24-23). Felváltva vezettek a felek, majd Bogdán hármasa után négyre nőtt a somogyi előny (27-31). Rivers is hozzátett kettőt, újfent a vendégek voltak lépéselőnyben. Dramicsanin ziccerezett, Allen zsákolt, állandósulni látszott ez a 4-6 pontos differencia ezekben a percekben. Sokáig nem változott a játék képe, aztán a félidő utolsó két percében Jaramaz és Thomas vezérletével kettőre kúszott közelebb a KTE, ám Plézer egy hármassal, Hendlein pedig egy közelivel válaszolt. 40-47.
 
Bár a fordulás utáni első kosarat Krnjajski szerezte, innen zsinórban csak kecskeméti pontok érkeztek, Fazekas közelije után pedig idő is kért Nikola Lazics, hiszen egyre olvadt a csapata előnye (48-49). Sokáig nem esett kosár, majd Karahodzsics zsákolt, fordított a Kecskemét. Wittmann távolija is beesett, most már a kaposváriak futottak az eredmény után (53-49). Miliszavljevics teljesen üresen ziccerezhetett egy betörés után, majd Allen fejezett be egy gyorsindítást, kiélezetté vált a csata. Másfél perccel a negyed vége előtt Kucsera állhatott oda a vonalhoz, de csak a másodikat dobta be (58-53). Krnjajski vette észre szépen Allent, aki már a huszonharamadik pontját szerezte, majd Karahodzsics követett el egy támadóhibát. Allen újra zsákolt, ráadásul a vendégeknek lehetőségük nyílt fordítani a felvonás vége előtt. Baki végül csak az egyik büntetőjét dobta be, 58-58-ról várhatták a mindent eldöntő tíz percet a csapatok.
 
Az egyik oldalon Miliszavljevics, a második Dramicsanin szerzett 3-3 pontot, aztán Djeraszimovics és Allen köszönt be (63-63). Felváltva potyogtak a kosarak, egyik együttes sem tudott elmozdulni az egálról. Allen büntetőjével 70-71-re módosult az állás. Két támadást is elhibázott a KTE, de az adódó lehetőségeket nem tudta kihasználni a Kaposvár. Sok volt a hiba, az utolsó másfél percre 71-72-vel fordultak a felek. Thomas robogott végig a pályán, Nikola Lazics pedig időt kért - 54 másodperc volt ekkor vissza. Sikerült kijátszania az akciót a somogyiaknak, Hendlein fejezte be végül (73-74). Fazekas közelije kimaradt, de Rivers eladta a labdát a túloldalon, megint Thomas fordított (75-74). Hat másodperc maradt az órán, Krnjajski tempója kimaradt, egylabdás meccsen nyert a Kecskemét. 75-74.
 
Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Kaposvári KK 75-74 (18-23, 22-24, 18-11, 17-16)
 
Play-out 8. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
V.: Papp P., Sörlei A., Szilágyi B.
 
KTE: Wittmann 9/3, Thomas 19, Djeraszimovics 6, Kucsera 5, Karahodzsics 6. Cserék: Lukács -, Jaramaz 13/9, Dramicsanin 8/6, Fazekas 9/6.
 
KKK: Krnjajski 7, Miliszavljevics 7, Rivers 2, Hendlein 9/3, Allen 31. Cserék: Plézer 3/3, Baki 6/3, Bogdán 9/3.

Vármegyei szövetségek