A bronzéremért játszhat a Szekszárd a női Európa-kupában
09
Apr
2021
A bronzéremért játszhat a Szekszárd a női Európa-kupában
2021. április 9.  |  19:50
A szekszárdi Európa Kupa Four első elődöntőjében az Atomerőmű KSC Szekszárd 63-58-as vereséget szenvedett az Umana Reyer Venezia gárdájától és így a bronzéremért játszhat.
 
Idegesen kezdtek a csapatok, az óriási tét rányomta a bélyegét a játékra. Két perc után Studer Ágnes szerezte az első találatot. Erre Natasha Howard válaszolt. A folytatásban a szekszárdiak ragadták magukhoz az irányítást. Betalált távolról Cyesha Goree, Zala Friskovec és DeWanna Bonner. Az első negyed felénél 15-5-nél már 10 egységgel járt előrébb Zseljko Djokics együttese. Az olaszok azonban már a negyed végjátékához érkezve rendezték a sorokat. Négy büntetőt értékesített Gintare Petronyte, ismét megvillant Natasha Howard és két olasz játékos, Elisa Penna, illetve Beatrice Attura is betalált. A játékrész végére 17-17-nél egyenlítettek a vendégek. A második etapot Sara Krnjic duplája vezette fel, de erre kilenc olasz pont érkezett válaszul és ezzel a Reyer 26-19-es előnyre tett szert. Ez összességében 21-4-es futás volt.
 
A második negyedben sokáig 4-6 pont között őrizte előnyét a Velence. Sőt rövid időre 33-25-nél, majd 35-27-nél még ennél is nagyobb különbséggel szakadtak el. A legjobbkor érkezett a félidőig 13 pontig jutó Cyesha Goree duplája, majd Zala Friskovec hárompontosával és DeWanna Bonner négy pontjával a félidőre 35-33-ra felzárkózott a KSC. A szekszárdiak vezettek a lepattanókban, mindkét csapatnak azonos számú eladott labdája (9-9) volt, de a mezőnymutatóban látható különbség – a magyar csapat 34-ből 12-t, az olaszok 30-ból 14-et értékesítettek – megmutatta a velencei vezetés alapját. A harmadik negyed elején tovább szigorított védekezésén a Szekszárd. Négy és fél percig nem talált be a Reyer, mely idő alatt Zala Friskovec két triplájával, illetve Studer Ágnes és Sara Krnjic révén 43-37-re fordított a KSC, ami egy 17-2-es szériát jelentett ekkor.
 
Az olaszok kosárcsendjét Yvonne Anderson triplája törte meg. Egy fej-fej melletti kiegyenlített csata kerekedett, mely során a negyed végéig egy 1-3  pontnál jobban egyik fél sem tudott elszakadni. Zseljko Djokics 48-45-nél kért időt. Sokáig úgy nézett ki, hogy erről az állásról vonulnak a záró szakaszra a felek. A játékrész legvégén azonban Erica McCall két büntetőt harcolt ki és ezeket értékesítette is, amivel 48-47-re módosult az állás. A záró szakasz elején Elisa Penna három büntetőjéből kettőt értékesített, így 50-47-re vezettek a velenceiek. Ezt Temi Fagbenle duplája követte, ezzel ismét 5 egységre növelve a differenciát. A negyedik negyedben az első négy percben nem született szekszárdi pont, de szerencsére nagy hátrány nem lett belőle. Ennek köszönhetően amikor DeWanna Bonner, majd egy szemfüles labdaszerzés után Theodoreán Alexandra megvillant, másodpercek alatt újra nyílt lett az elődöntő.
 
Umana Reyer Venezia - Atomerőmű KSC Szekszárd 63-58 (17-17, 18-16, 13-14, 15-11)
 
Európa Kupa elődöntő
Szekszárd, Városi Sportcsarnok
Gedvilas, Bittner, Männiste (Pavilonis)
 
Umana Reyer Venezia: Anderson 14/6, Attura 5, Howard 16, Fagbenle 4, Petronyte 10. Csere: Pan, Bestagno, 4, Penna 10/3.
 
Atomerőmű KSC Szekszárd: Studer 10, Friskovec 12/12, Bonner 10/3, Goree 13/6, McCall 4. Csere: Gereben, Skoric, Krnjic 4, Theodoreán 5/3.
 
 
 
Fotó - fiba.basketball

Vármegyei szövetségek