A DEAC is simán győzött a Körmend ellen, Falco-DEAC döntőt rendeznek a kupában
09
Apr
2021
A DEAC is simán győzött a Körmend ellen, Falco-DEAC döntőt rendeznek a kupában
2021. április 9.  |  19:55
Tóth Ádám büntetőivel indult a találkozó, Mócsán faultolta. Tóth Ádám akcióból is betalált, kétszer is. Thames szerezte a vasiak első kosarát, nehéz helyzetből vállalta el a körmendi légiós. Thames távolról is betalált. Befagyott az eredményjelző, még a hatodik percben is 6-5 volt a táblán. Drenovac egy triplával növelte a debreceni előnyt. Molnár is betalált, ő is triplát dobott. A vasiak kispadja "kiprovokált" egy technikait. Kovács Adrián csapata folyamatosan nyitotta az ollót, Polyák triplája után jött is a vasi időkérés, 16-5. Taylor duplájával folytatódott a mérkőzés. Antonisz Konsztantinidesz reklamálásért technikait kapott. Teljesen szétesett a Körmend, rengeteg labdát adtak el. 25-13
 
Durázi és Takács kosaraival indult ez a negyed, a másik oldalon Molnár talált be. Takács újabb kosarat szerzett, bement tíz alá a Körmend. Tóth és Durázi is kosarat dobott, Ireland triplájával pedig feljött hatra a vasi csapat, időt kért a DEAC. Hines tette közé újra a tízet. Tóth Ádám tépte a gyűrűt, tovább nőtt a különbség. Drenovac találata már a vasiak kispadjának is sok volt, időt kértek. A sorokat azonban nem sikerült rendezni, begyújtotta a rakétákat a DEAC. Hines és Guyton szórta a kosarakat, Polyák tette közé a húszat. A vasiak nem tudták felvenni a mérkőzés ritmusát. 54-34.
 
Hines szottyanós triplájával indult a mérkőzés, Tóth pedig folytatta a pontgyártást. Huszonnyolc pontra nőtt a különbség, időt kért a Körmend. Takács szerzett pontot a piros-feketéknél, Moody pedig mindhárom büntetőjét bedobta. A lényegi kérdések gyakorlatilag már ekkor eldőltek. A Körmend derekasan küzdött, de a DEAC nagyon jól játszott.  Polyákéknak mindenre volt válaszuk, magabiztosan próbáltak meccsben maradni. 78-55.
 
Az utolsó negyed sem tartogatott már sok izgalmat. Drenovac szórta meg magát a negyed elején, a körmendiek pedig csipőből dobtak, ahonnan érték, az olló azonban nem záródott, a DEAC nagyon jól kézben tartotta a mérkőzést, kontrollálta a játékot, egy percig sem volt kérdés, hogy bejutnak a Magyar Kupa döntőjébe, teljesen megérdemelten. Az Egis Körmend nagyon rossz napot fogott ki. 102-74.
 
DEAC - Egis Körmend 102-74 (25-13, 30-21, 23-21, 24-19)
 
Magyar Kupa, elődöntő
Budapest, Ludovika Aréna
Kapitány G., Török R., Fodor A. (Várhalmi Zs.)
 
DEAC: Moody 7, Somogyi 3/3, Hines 15/9, Tóth 18. Cserék: Polyák 12/6, Drenovac 17/6, Molnár M. 18/3, Moore -, Kovács Á. 5, Asszú -, Guyton 7/3, Molnár D. -.
 
EGIS Körmend: Thames 8, Mócsán 3, Ferencz 10/6, Simons 2, Taylor 14/3. Cserék: Ireland 12/3, Durázi 12, Takács 10, Tóth N. 1, Oroszi -, Balogh -.

Vármegyei szövetségek