Európai körkép: Filipovity nagyot játszott a Bologna ellen
21
Mar
2021
Európai körkép: Filipovity nagyot játszott a Bologna ellen
2021. március 21.  |  20:18
Rendszeresen jelentkező sorozatunkban a magyar férfi kosárlabda-válogatott külföldön játszó tagjainak teljesítményét vizsgáljuk.
 
Az FC Barcelona fantasztikus védekezést bemutatva 72-56-ra nyert az AX Armani Exchange Milano otthonában az Euroligában, így 22-8-cal természetesen továbbra is vezeti a tabellát. A katalánok egyik legjobbja Hanga Ádám volt, aki 14 perc alatt 11 pontot szórt. A bajnokságban is simán, 80-64-re nyert a Barca a Valencia otthonában - 21-3-mal másodikok a gránátvörös-kékek. Hanga ezen a találkozón 8 pontig, 4 lepattanóig és 2 gólpasszig jutott, összességében itt is nagyon hasznos volt (13 VAL).
 
A Carpegna Prosciutto Basket Pesaro 75-70-es vereséget szenvedett, de ezúttal kifejezetten jónak mondható a csapat teljesítménye, hiszen a bajnoki cím egyik esélyese, a Virtus Bologna ellen sikerült szoros mérkőzést játszani. A találkozó legjobb pontszerzője Filipovity Márkó volt, aki 3 lepattanója mellett 25 pontot jegyzett, és 23 VAL-lal csapata második legjobbja volt. A Pesaro 9-12-vel maradt nyolcadik a Serie A-ban.
 
A Nürnberg Falcons BC hosszú hónapok után nyert újra mérkőzést a Tigers Tübingen ellen - a 97-82-es diadal egészen sima volt, a második félidőben végig nagy különbséggel vezettek a hazaiak. Pongó Marcell most is csapata egyik legjobbja volt 14 pontjával, 7 gólpasszával, 5 lepattanójával és 3 szerzett labdájával (összesen 22 VAL). A Falcons a hétvégén a Rostock Seawolves otthonában lépett pályára, és bár a második félidő első 15 percében gyakorlatilag végig előnyben volt, az utolsó 5 perc jobban sikerült a vendéglátónak, amely 82-76-ra nyert. Pongó 6 ponttal, 4 gólpasszal és 2 szerzett labdával zárt, csapata pedig 4-18-cal utolsó a német másodosztályban.
 
A Niigata Albirex ellenfele a hétvégén a Hitachi SunRockers Tokyo együttese volt, és mindkétszer kikapott az Albirex, méghozzá simán - előbb 100-77-re, aztán 95-73-ra. Allen Rosco az első találkozón még csapata legjobbja volt 22 ponttal, a másodikon viszont 6 pont, 8 pattanó, 4 gólpassz és 5 eladott labda került a neve mellé, ő is felemás teljesítményt produkált. A Niigata 12-32-vel az utolsó, 10. helyen áll a japán élvonal keleti csoportjában.
 
A Cedevita Olimpija 77-56-ra verte a Zadart a hétvégén az ABA Ligában, így Kendrick Perryék 14-5-tel továbbra is az ötödik helyen állnak a délszláv bajnokságban. A honosított amerikai-magyar magasember, Jarrod Jones 5 pontot és 4 lepattanót rakott a közösbe.
 
Golomán György és a Spirou Basket Charleroi nem léptek pályára a héten.

Vármegyei szövetségek