Női egyetemi bajnokság: Halasztásos papírforma
19
Mar
2021
Női egyetemi bajnokság: Halasztásos papírforma
2021. március 19.  |  11:12
Négy elhalasztott mérkőzést játszottak le a héten a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban a hölgyeknél. Mind a négy összecsapáson érvényesült a papírforma, simán nyertek az esélyesek.
 
 
 
Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, nők
 
Keleti csoport, a 8. fordulóból elhalasztott mérkőzés
 
DEAC - Semmelweis Egyetem 74-42 (19-9, 20-8, 8-9, 27-16)
Debrecen, Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium, zárt kapuk mögött. V.: Kisházi, Hegedűs.
 
DEAC: Mezei 2, HOLINKA-MIKLÓS 8, Herdon 7, Kernács 2, OCSENÁS 12/3. Csere: BACZUK 11/9, NAGY L. 13/3, Sükei 4, Schmidt 3, Szabó Z. 12. Edző: Kászoni Boglárka.
 
SOTE: Gangl 8, Jakobszen 2, Opitz 2, Szabó 4, Beneda. Csere:Majsai 5, Novák 4, BUZNIKAY 4, Kuczik 2, BALOGH J.  9, Nagy 2. Edző: Hegyi Hanna.
 
Jó iramban kezdte a hazai csapat a mérkőzést. A negyed első felében ugyan a vendég együttes értékesítette jobban a dobásait, de az egészpályás letámadásnak köszönhetően több labdát szerzett Kászoni Boglárka együttese. Emellett betörés-kiosztásokkal és a jó csapatjátékkal átvette a vezetést a DEAC, és 10 pontos előnnyel zárta a negyedet. A második negyedben a Semmelweis csapata átváltott zónára, s ezzel kissé összezavarta a DEAC játékosait. Ki is kényszerítettek a vendégek egy időkérést a hazaiaktól, s a jól időzített játékmegszakítás átlendítette a hazaiakat a holtponton. A DEAC néhány távoli dobást értékesítve 22 pontos előnyt szerzett félidőre. A szünet után esett a színvonal, s ezt a harmadik negyedben dobott pontok is jelezték - mindkét csapat pontatlanul, sok hibával játszott, egyik gárda sem tudta kihasználni a kiharcolt helyzeteit. Az utolsó negyedre összeszedte magát a hazai alakulat: ismét lendületes, pontos játékot és agresszív védekezést bemutatva végül fölényessé tették sikerüket a debreceni lányok, akik közül Szabó Zita 12-12 pontos és lepattanós dupla-duplát ért el. A vendég együttes becsülettel küzdött és kitartott, de a fővárosiak gyenge dobóformát fogtak ki, így nem tudták szorossá tenni a találkozót.
 
Kászoni Boglárka: - Az első félidőben nagyot küzdöttek a lányok mind védekezésben, mind támadásban. A harmadik negyedben azt éreztem, kicsit elfáradtunk, támadásban nem voltunk elég koncentráltak, nem vállaltuk el az üres dobóhelyzeteket. Ennek ellenére büszke vagyok a lányokra, mert végig küzdöttek és csapatként játszottak!
 
Hegyi Hanna: - Az elején fel tudtuk venni a harcot fizikálisabb ellenfelünkkel szemben. Sajnos a kezdeti lendületünket hamar elvesztettük, illetve sok helyzetünk kimaradt, de örömmel láttam, hogy a néha már túlságosan is engedett verekedés ellenére sem adtuk fel a meccset egy percig sem. Gratulálok a DEAC győzeleméhez!
 
 
 
A 4. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
 
Nyíregyházi Egyetemi SE - TFSE 33-126 (14-26, 7-28, 8-29, 4-43)
Nyíregyháza, Nyíregyházi Egyetem Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. V.: Sallai, Nyíri.
 
Nyíregyházi Egyetemi SE: Tóth F. 12, Adonyi, Veréb 2, Karakó 15, Alajtner 4. Csere: Tóth V., Balogh. Edző: Farkasinszki Orsolya.
 
TFSE: HANTI 37/9, DÖMÖTÖR 29, SZABÓ E. 26, BURJÁN L. 11/3, GALLI-HIRLING 23. Edző: Hegedűs Péter.
 
A Nyíregyháza lendületesen kezdett, aztán a vendégek korai ritmusváltását már nem tudta tartani. Szép játékkal aratott magabiztos győzelmet a TFSE utolsó alapszakaszban játszott mérkőzésén, s veretlenül végzett a keleti csoport élén. Burján Laura tripla-duplát (11-11 pont és szerzett labda, 18 lepattanó), Galli-Hirling Borbála pedig dupla-duplát (23 pont, 17 lepattanó) ért el a találkozón.
 
Farkasinszki Orsolya: - Jól kezdtük a mérkőzést, utána viszont elvesztettük a ritmusunkat, ennek is köszönhető ez a nagy különbség. Sok sikert kívánunk a TF-nek!
 
Hegedűs Péter: - Köszönetet szeretnék mondani az ellenfél csapatnak, hogy meghívtak ma minket Nyíregyházára! A lányaink fantasztikusan játszottak, attól függetlenül, hogy csak öten voltak. Sajnos sokan nem tudtak csatlakozni hozzánk. Ez volt az utolsó hivatalos alapszakaszmeccs a szezonban, innentől már a legjobb négy közé jutás a cél.
 
 
 
 
Nyugati csoport, a 11. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
 
UNI Győr SzESE - Ludovika-Csata 102-61 (30-13, 15-9, 31-21, 26-18)
Győr, Városi Egyetemi Edzőcsarnok, zárt kapuk mögött. V.: Földesi, Erős.
 
UNI Győr SzESE: Rozmán 4, Horváth D. 9/9, Szűts 12, HORVÁTH K. 8, NAGY R. 16. Csere: BAFFY 31/15, BÁNSZEGI 10, Tóth 4, Rácz 6, Király 2, Pozsgai. Edző: Barthalos István.
 
Ludovika-Csata: Nemessályi 26/12, POLGÁRI 17/6, Mikula 2, Süle 2, Arnóczki 14/12. Edző: Bódi Ferenc. 
 
A mérkőzés elején a kosarak felváltva estek, a vendég csapat próbálta tartani a Győr által diktált nagy sebességet. A negyed hajrája a hazaiaké volt, a végére kialakult egy 17 pontos különbség. Nagy Rebeka vezérletével (16 pont, 11 lepattanó) tovább nőtt a különbség a két csapat között. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem sokat vállaló játékosa, Nemessályi Lilla 26 pontig jutott, Polgári Melinda pedig hatékonyan, sokoldalúan kosarazott. Ez a két teljesítmény azonban nem volt elég az öt játékossal érkező vendégeknek ahhoz, hogy szorossá tegyék a mérkőzést. Hazai oldalon a sérüléséből visszatérő Baffy Fanni 31 pontot szerzett, és öt hárompontost értékesített. A mérkőzés utolsó részében a budapesti lányok öt triplát szereztek zsinórban. Összességében a vendég együttes nagyot küzdve, s helyenként ügyesen játszva jó mérkőzést tudott játszani a nyugati csoport éllovasával.
 
Barthalos István: - Több mérkőzésmentes hét után nagyon örülök, hogy játékra került sor. Sportszerű kosárlabda, küzdő játékosok, néhol látványos játék. Ennyiben tudnám összefoglalni az estét. A megszokottól eltérően egy másik témáról is szeretnék beszélni! Az elmúlt napokban nagy veszteség érte a kosárlabda társadalmat. Hegedűs Péter, Szabó Mihály és Lövei László a mennyei kosárlabda pályán játszanak tovább. Az egész győri kosár család nevében kívánunk kitartást a hozzátartozóknak!
 
Bódi Ferenc: - Először is szeretnék Gratulálni a Győr csapatának! Tabellát vezető csapathoz méltóan kosárlabdáztak. Büszke vagyok a saját játékosaimra is, ugyanis hatalmas fejlődés látható, nagyot léptünk előre az előző mérkőzésünkhöz képest. Még egyszer gratulálok a Győrnek, és kívánok vírusmentes szezonfolytatást!
 
 
 
A 8. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
 
Ludovika-Csata - Közgáz SC és DSK 57-93 (7-24, 15-25, 16-24, 19-20)
Budapest, Ludovika Aréna, zárt kapuk mögött. V.: Horváth, Rózsavölgyi.
 
Ludovika-Csata: Polgári 7, NEMESSÁLYI 33/9, Mikula 4, Süle 6, Arnóczki 7/3. Edző: Bódi Ferenc.
 
Közgáz: ZANA 12, Katona 9, Hidas 5/3, Munkácsi 6, PFANDLER 16. Csere: Szammer 2, Rontó 2, FARKAS 11/3, DOKTOR 18, Strupka, RYAN 12. Edző: Németh Kata.
 
Az előző fordulókhoz hasonlóan a Ludovika ismét csak 5 játékossal tudott kiállni, ráadásul játékosainak az előző napi győri mérkőzés is ott volt a lábukban, a Közgáznak viszont volt bőven rotációs lehetősége. A gyors és pontos kosárlabdát játszó vendégek az elejétől magukhoz ragadták a kezdeményezést, és már az első negyedben jelentős előnyre tettek szert. A hazaiak támadójátéka az ezúttal a pontszerzésben eléggé magára maradó Nemessályi Lilla vezérletével folyamatosan javult, ennek ellenére a félidőre eldőlt a mérkőzés. A nagyszünetet követően kiegyenlítettebb lett a játék, de ezeket a negyedeket is a Közgáz nyerte, így végül biztosan győzött.
 
Bódi Ferenc: - Gratulálok az ellenfélnek! Örülök, hogy pályára tudtunk lépni, és lejátszottuk a mérkőzést. Sok sikert kívánok az ellenfélnek és vírusmentes jövőt!
 
Németh Kata: - Örülök, hogy tudtunk győzni, hogy egyáltalán meg tudtuk rendezni ezt a mérkőzést. Gratulálok mindkét csapatnak!
 
 
 
 
Fotó: Práczki Péter

Vármegyei szövetségek