Eilingsfeld marad a keretben, testvérpár az irányítóposzton
21
Feb
2021
Eilingsfeld marad a keretben, testvérpár az irányítóposzton
2021. február 21.  |  12:08
Végül egyetlen helyen változik a pénteki osztrákok elleni mérkőzéshez képest a magyar válogatott 12-es kerete. Benke Szilárd helyett Pongó Máté került be a meccsre nevezettek közé, Eilingsfeld János viszont végül marad, így más változás nem lesz.
 
- Van, aki úgy közelíti meg a kérdést, hogy csak két ponttal vertük meg az osztrákokat, más azt nézi, hogy négy forduló után biztosítottuk a helyünket az Európa-bajnokságon – tért vissza egy mondat erejéig a két nappal ezelőtti selejtezőre Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány. - Aki elérte ezt a sikert, az pontosan tudja, semmi nincs ingyen, mindenért meg kell dolgozni. Nem gondoltam, hogy ennyire megterhelő ez a buborék lelkileg és fizikálisan. Tegnap az ukrán-szlovén meccs figyelmeztető volt számomra. Az ukránok fizikailag ledarálták a szlovénokat, a mi játékosaink pedig este a harmadik mérkőzésüket vívják. Ezért figyelembe fogom venni, hogy a magyar bajnokság május végéig eltart, így azt szeretném, ha mindenki egészségesen térne haza a klubcsapatához.
 
A szakvezető hozzátette: a klubok eddig is együttműködtek a válogatottal, ezt viszonozza a szakmai stáb. 
 
- De ne legyen félreértés, a mai mérkőzésen a győzelem a célunk!
 
Pongó Máté szereplésével egyébként egy régen látott helyzet áll elő, testvérpár utoljára Fodor Márton és Gergely voltak a nemzeti együttesben. Pongó Marcell és Máté ráadásul ugyanazon a poszton, irányítóban játszik, azaz jó eséllyel egymás cseréi lesznek a magyar idő szerint 19 órakor kezdődő mérkőzésen.
 
 
 
Fotó - fiba.basketball

Vármegyei szövetségek