Kosárlabdázással ünnepelte az Eb-szereplést a csapat
20
Feb
2021
Kosárlabdázással ünnepelte az Eb-szereplést a csapat
2021. február 20.  |  10:30
A Európa-bajnoki részvétel kivívását nem követhette ünneplés Kijevben, ugyanis még két mérkőzés vár vasárnap és hétfőn Benke Szilárdékra. Persze azért egy kis NBA-játék azért belefért amolyan sajátos örömként, a gép előtt egyelőre Somogyi Ádám legyőzhetetlen ebben a műfajban.
 
A keretben egyelőre a fáradtság az úr, úgyhogy a szombati, úgymond szabadnap azért kifejezetten jól jött a srácoknak.
 
- Eilingsfeld János és Benke Szilárd biztosan nem fog játszani az osztrákok elleni második meccsen – mondta a Hunbasket.hu-nak Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány. – A mai nap programjában egy rövidebb edzés, valamint a szlovén-ukrán mérkőzés megtekintése szerepel.
 
A találkozón a végső helyezéseket döntik el a csapatok, az ugyebár már biztos, hogy Ausztria a negyedik lesz. A többi helyezés sorsa még teljesen nyitott, de a magyar idő szerint 15 órakor kezdődő összecsapást követően tisztul majd a kép. Érdekesség, hogy az ukrán csapat mérkőzéseire létszámkorláttal ugyan, de beengedik a nézőket, egy helyi szabályozás ezt lehetővé teszi. Így hétfőn a magyar válogatott is szurkolók előtt küzdhet meg a hazaiakkal.
 
- A keret egy részével megtapasztalhattuk Kolozsváron, hogy milyen fantasztikus érzés, mekkora katarzis Európa-bajnokságon szerepelni – tette hozzá a kapitány. – Számomra a fiatalok miatt volt különösen fontos, hogy sikerrel vívjuk meg a találkozót, hiszen Benke Szilárd, Váradi Benedek s a többiek rendkívül sokat tettek a kijutásért. így most ők is megtapasztalhatják, amit mi négy évvel ezelőtt.
 
 
 
 
Fotó - fiba.basketball

Vármegyei szövetségek