Férfi Hepp-kupa: Újpest - Nyíregyháza és BKG - TF-BP a döntőért
11
Feb
2021
Férfi Hepp-kupa: Újpest - Nyíregyháza és BKG - TF-BP a döntőért
2021. február 11.  |  17:38
Jól jelzi az NB I B piros és zöld csoportja közötti különbség folyamatos csökkenését, hogy a Hepp-kupa negyeddöntőjébe kerülő csapatok - Újpest, Cegléd, Vásárhelyi Kosársuli, Conoil Motax KC Pápa - fele a zöld csoportból került ki - vagy be, nézőpont kérdése.
 
Közülük az előcsatározások során az összekerülésük idején még a piros csoportban egyértelműen élcsapatnak számító Vasast legyőző Újpest érte el a legnagyobb meglepetést - tegyük rögtön hozzá, a főváros IV. kerületében minimum piros csoportos erősségű keretet hoztak össze. Visszatérve az előcsatározásokra: még a sorozat elején a DEAC U23-as csapata egyetlen ponttal győzte le a több, korábban magasabb osztályban is szereplő játékost felvonultató Sunshine NYIKSE együttesét. Rendeztek egy viharsarki derbit, amelynek harmadik negyede után a szintén "szebb napokat megélt" játékosokkal felálló, NB II-es Békéscsaba még vezetett a Békés ellen, a záró szakaszban azonban az NB I B-s gárda a maga javára fordította a találkozót. Volt egy derbi az ország túlsó végében is, Sopronban, ahol a SMAFC nagy csatában verte a jó néhány volt SMAFC-os kosarassal felálló Soproni Tigrisek gárdáját. A békésieknek a Vásárhelyi Kosársuli, a SMAFC-nak pedig az a Győr állta útját, amely a Pápa ellen "vérzett el".
 
A címvédő, de az NB II-be visszalépő, s előző évadbeli kulcsjátékosai sorát elvesztő Budafok előbb NB II-es rangadót nyerve jutott túl a MAFC-Martos együttesén, majd óriási bravúrral a Honvédot is kiejtette, miközben második csapatuk közel állva a csodához csupán 2 ponttal kapott ki a Nagykőröstől. A Honvéd második csapata, is kitett magáért, alaposan megnehezítve a TF-BP dolgát, amely később - legalábbis "számszakilag" - könnyebben jutott túl "osztálytársán", az MTK-Elite Basket gárdáján, mint a Honvéd Ludovika együttesén. A már említett Nagykőrös saját pályáján búcsúzott a sorozattól a Cegléd ellenében, a címvédőnek pedig a TF-BP állta útját a negyeddöntőbe jutásért. Ugyanebben a fázisban, szintén idegenben verte ki az Újpest a már a jegyzett kosarasok egész sorát felvonultató, NB II-es Dunaharaszti ellen is - amúgy remek meccsen - "megszenvedő" Vasast.
 
A négyesdöntőbe jutásért BKG Príma Akadémia közel 40 pontos verést mért a MAFC csapatára, hogy nem sokkal később a bajnokságban szinte a sírból visszahozva a meccset győzze le újból. A piros csoport élcsapata, a nyolc közé gond nélkül menetelő Nyíregyháza simán győzött Cegléden, az Újpest egy - finoman fogalmazva - nem a védekezésről szóló találkozón 128-103-ra verte a Vásárhelyi Kosársuli együttesét, a TF-BP pedig biztosan verte a Pápa csapatát.
 
A négyesdöntőt hétvégén, szombaton és vasárnap a Kánai úti Sport 11 csarnokban rendezik.
 
A négyesdöntő résztvevői: BKG Príma Akadémia, Hübner-Nyíregyháza BS, TF-BP, Újpest-MT
 
Az elődöntők párosítása:
 
Február 13., szombat
 
15:30   Újpest-MT - Hübner-Nyíregyháza BS
18:30   BKG Príma Akadémia - TF-BP
 
Helyosztók:
 
Február 14., vasárnap:
 
15:30   Bronzmérkőzés
18:30   Döntő

Vármegyei szövetségek