Európai körkép: Továbbra is jó formában Filipovity és a Pesaro
08
Feb
2021
Európai körkép: Továbbra is jó formában Filipovity és a Pesaro
2021. február 8.  |  18:06
Rendszeresen jelentkező sorozatunkban a magyar férfi kosárlabda-válogatott külföldön játszó tagjainak teljesítményét vizsgáljuk.
 
Az FC Barcelona kétpontos vereséget szenvedett az Anadolu Efestől az Euroligában (86-88), de 17-7-tel továbbra is vezeti a tabellát. Hanga Ádám 16 perc alatt 5 pontig és 4 lepattanóig jutott. Sokkal jobban ment a magyar klasszisnak a RETAbet Bilbao ellen 90-73-ra megnyert spanyol bajnokin: 11 pont, 5 pattanó és 4 gólpassz is a neve mellé került. A katalánok 18-3-mal a másodikok a Real Madrid mögött.
 
A Carpegna Prosciutto Basket Pesaro 81-70-re verte idegenben a Dolomiti Energia Trentót az olasz élvonal legutóbbi játéknapján. Filipovity Márkó ezúttal 9 pontot és 2 pattanót tett a közösbe, csapata pedig továbbra is tartja helyét a legjobb nyolc között - jelenleg a hatodik 9-9-cel.
 
Az FC Nürnberg Falcons az első és a negyedik negyed gyengébb játéka miatt esélytelennek bizonyult az Eisbären Bremerhaven otthonában (105-81). Pongó Marcell teljesítményére ezúttal sem lehetett pedig panasz: 17 ponttal, 6 lepattanóval és 5 gólpasszal, összesen 20 VAL-lal csapata legjobbja volt. A Nürnberg 2-10-zel most már utolsó a 15 csapatos német másodosztályban.
 
A Niigata Albirex a szokásoknak megfelelően két találkozón szerepelt a hétvégén, ellenfele ezúttal a keleti csoportot vezető Link Tochigi Brex Utsonomiya volt. A papírformának megfelelően mindkét összecsapáson kikapott a Niigata - az elsőn teljesen esélytelen volt az Albirex (86-48), a másodikon viszont az utolsó negyed előtt még vezetett (74-67). Allen Rosco először 7 pontig és 3 pattanóig jutott, másodjára viszont 13 pontos, 10 pattanós dupla-duplát tudott felmutatni. A Niigata 9-25-tel a kilencedik a japán élvonal 10 csapatos keleti csoportjában.
 
A Cedevita Olimpija 77-64-re verte a JL Bourg együttesét a EuroCup középdöntő körének negyedik fordulójában, így 3-1-gyel a második helyen áll a G csoportban az olasz Virtus Bologna mögött. Jarrod Jones 11 ponttal járult hozzá a szlovén gárda sikeréhez.
 
Golomán György és a Spirou Basket Charleroi ezúttal nem lépett pályára.

Vármegyei szövetségek