Az MKOSZ pályázatot hirdet nemzetközi edzőtovábbképzésre (FECC)
04
Feb
2021
Az MKOSZ pályázatot hirdet nemzetközi edzőtovábbképzésre (FECC)
2021. február 4.  |  20:55
A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége pályázatot hirdet a FIBA Europe által kiírt nemzetközi edzőtovábbképzésen - FIBA Europe Coaching Certificate (FECC) - való részvételre. A FECC program - a FIBA Europe szándéka szerint - elsősorban az egyes országokban, az utánpótlás-nevelésben dolgozó fiatal edzőkre, szakemberekre fókuszál, azokra, akik jelenleg is és a jövőben is az utánpótlás korú játékosokkal kívánnak foglalkozni. A 2021-ben induló program három továbbképzése 2021, 2022 és 2023 nyarán lesz lebonyolítva az U16-os, az U18-as és az U20-as férfi „A” divíziós Európa-bajnokságokkal párhuzamosan, azoknak utolsó hetében. A résztvevők így végigkísérhetnek egy-egy korosztályt és képet kaphatnak azok fejlődéséről. Az első továbbképzőt a FIBA Europe a 2021. augusztus 13-21. között Szkopjéban (Észak-Macedónia) megrendezendő U16-os férfi „A” divíziós Európa-bajnokság alatt rendezi.
 
PÁLYÁZATI FELTÉTELEK
 
1. Felsőfokú (szakedzői) vagy középfokú OKJ (sportedzői) diploma
2. Minimum folyamatos, hároméves hazai utánpótlás edzői tevékenység
3. 35 év alatti életkor (1986. december 31. után születettek)
4. Társalgási szintű angol nyelvtudás, az angol szaknyelv ismerete
 
A pályázóknak rövid szakmai önéletrajzot és a végzettséget igazoló dokumentumot kell beküldenie elektronikus formában a renata.domotor@hunbasket.hu e-mail címre.
 
PÁLYÁZATI HATÁRIDŐ: 2021. február 14. (vasárnap) 18.00 óra
 
A pályázati feltételeknek megfelelő jelentkezők az alábbi szakmai teszteken vesznek részt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségében:
 
• kosárlabda szakmai teszt 
• motivációs teszt
• játékszituáció elemzése (video) angol nyelven
 
A SZAKMAI TESZT IDŐPONTJA: 2021. február 18. (csütörtök) 13.00 óra
 
A jelentkezőket a tesztek értékelése és a sportszakmai végzettség (diploma) fokozata alapján rangsoroljuk és a Magyar Kosárlabdázók Szövetsége a legjobb három pályázót javasolja a FIBA Europe felé.
 
A FIBA Europe pályázati kiírása szerint az országos szakszövetség által javasolt három pályázó közül az első biztos részvevője a FECC programnak, a rangsorban a második és a harmadik pedig várólistára kerül. Mivel a programban Európa országaiból összesen 60 edző vehet részt, a várólistán lévő edzők közül a FIBA legkésőbb április közepéig kijelöli és értesíti a programba bekerült edzőket.
 
Az MKOSZ a programban résztvevő edzőknek támogatást biztosít. A támogatás feltételeit, ill. részleteit, a szövetség által a FIBA Europe felé javasolt legjobb három pályázóval egyeztetjük.
 
 
Mészáros Lajos
SZUB elnök
 
 
 
 
Fotó - fiba.basketball

Vármegyei szövetségek