Férfi egyetemi bajnokság: Három sima halasztott
28
Jan
2021
Férfi egyetemi bajnokság: Három sima halasztott
2021. január 28.  |  15:07
Három halasztott mérkőzést rendeztek január második felében a férfiaknál a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. Mindhárom találkozó elég egyoldalúan alakulat: a legszorosabb a SMAFC-SzoESE összecsapás volt, amely 26 pontos vendég sikerrel zárult. Ennél is jóval simábban győztek a nyugati csoport másik mérkőzésén pécsiek a NKE otthonában. A keleti csoport egyetlen találkozóján a miskolciak simán verték az ELTE-BEAC együttesét.
 
 
 
Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfiak
 
Keleti csoport, a 9. fordulóból halasztott mérkőzés:
 
Miskolci Egyetem - ELTE-BEAC 110-54 (21-10, 37-18, 29-8, 23-18)
Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, zárt kapuk mögött. V.: Sörlei, Lónáth.
 
Miskolci Egyetem: KOZÁK M. 21/6, GADUS 17/6, Kozák B. 3/3, SZEKERES 13/3, LIPPAI 22. Csere: SÁNDOR 22/9, Orliczki 5/3, Ragályi 4, Szőke 3. Edző: Szollár Gergő.
 
ELTE-BEAC: Molnár 7/3, Somosi 1, Prokai, TÍMÁR 18/6, JÓNÁS 10/3. Csere: Gombos 6/3, Baroch 5, Szabó 5/3, Debreceni 2. Edző: Csányi Zoltán.
 
Minden negyedet megnyerve, az első három negyedben nagy fölényben játszva aratott magabiztos győzelmet a miskolci együttes. A mérkőzés az első perctől kezdve hazai fölényben folyt. A lelkes fővárosiak a záró szakaszban ugyan kiegyenlítetté tették a játékot, de a nagy különbségű hazai sikert nem tudták megakadályozni. A miskolci együttesből Lippai Szabolcs (22 pont, 10 lepattanó) és Szekeres Ferenc (13 pont, 10 lepattanó) is dupla-duplával zárta a találkozót.
 
Szollár Gergő: - Örülök, hogy a csapat fel tudott pörögni a mérkőzésre. Remek lehetőségünk és ellenfelünk volt bizonyos játékelemek gyakorlására. Köszönjük az ELTE csapatának a mérkőzést, és további sok sikert kívánok a bajnokságban!
 
Csányi Zoltán: - Papírforma győzelem született. Gratulálok a Miskolcnak!
 
 
 
 
Nyugati csoport, a 2. fordulóból halasztott mérkőzés:
 
NKE SE - PTE-PEAC 51-123 (10-29, 17-28, 13-36, 11-30)
Budapest, Ludovika aréna, zárt kapuk mögött. V.: Dr. Oláh, Nyíri.
 
NKE SE: Obermann 13/6, Pilinszki 8/3, Pálvölgyi 8, Hajdú 7, Póczos S. 4, PÓCZOS M. 8. Csere: Németh 3/3, Bolyki, Mitiner. Edző: Ifj. Paulik Tamás.
 
PTE-PEAC: NAGY K. 22/12, SCHUJ 22/9, GERGELY 14, Griszháber 9/3, Kis M. 22/3. Csere: MAJOR 9/3, Varga 7/3, SZIRÁKI 7, Huszka 7/3, Lajos 4. Edző: Földi Sándor.
 
A 2. fordulóból halasztott mérkőzésen az első perctől a vendég pécsi együttes akarata érvényesült. Indításaiknak és távoli kosaraiknak köszönhetően hamar tetemes előnyre tettek szert, míg a hazaiak az "öltözőben ragadtak". Már az első negyed végére jelentős különbség alakult ki. A második negyed egyes időszakaiban kiegyenlített lett a játék, de így is tovább nőtt a különbség, kerek 30 pontos előnnyel fordulhatott a PEAC. Fordulás után zónáról emberfogásra váltott az NKE csapata, de ez sem hozott változást. A vendégek továbbra is lendületesebben és pontosabban játszottak, így Földi mester kedvére cserélhetett. A vendégek a végéig komolyan vették a mérkőzést, egy pillanatra sem engedtek ki, ennek köszönhetően látványos befejezések és kőkemény faultok is tarkították az elég egyoldalú meccset. A fölényes győzelmet arató PEAC elégedetten utazhatott haza, játékosai közül Kis Milán (22 pont, 12 lepattanó) és Sziráki Lőrinc (12 lepattanó, 10 gólpassz) is dupla-duplát ért el. 
 
Ifj. Paulik Tamás: - A Pécs jobb csapat, ennek ellenére nehéz megemészteni egy ekkora vereséget. Négy szerzett és 31 eladott labdával nincs keresnivalónk senki ellen, ez világos. Támadásban ötlettelenek voltunk, fásultan, enerváltan játszott szinte mindenki. Az egyetlen pozitívum, hogy a sérültjeink felépültek. Gratulálok a Pécsnek!
 
Földi Sándor: - Majdnem teljes csapattal érkeztünk, ami örömteli. A fiúk betartották a megbeszélteket, de azért néhány könnyelműséget vétettünk támadásban és védekezésben is, amikre jobban oda kell figyelnünk. A remek hozzáállásunknak köszönhetjük a mai nagy különbségű győzelmet.
 
 
 
Az 5. fordulóból halasztott mérkőzés:
 
SMAFC - SZOESE 60-86 (14-25, 21-22, 9-22, 16-17)
Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. V.: Rokob, Tóth.
 
SMAFC: Hipságh 16/9, Janzsó 4, SZEGEDI 18/6, RÉTI 14, Barcza 8. Csere: Nichter. Edző: Farkas Dávid.
 
SZOESE: HORVÁTH CS. 17/3, KISS M. 5/3, VICZE 14/6, SCHVEIGHOFFER 9/3, Oroszi 5/3. Csere: Németh 5/3, Monek 7/3, Papp, Gombkötő 7/3, GUNDINGER 6, Novák 2, Bojkovszky 9/3. Edző: Kéri Péter.
 
Jó iramban kezdte a vendég csapat a mérkőzést, a negyed közepére pár perc alatt 10 pont fölötti előnyhöz jutottak, amelyet a negyed második felében tartani tudtak. A tartalékos hazai csapat ekkor kezdett magára találni és 10 pont környékén tartotta a különbséget. A második félidő szinte másolata volt az elsőnek: mindkét csapatnak voltak kisebb-nagyobb hullámzó szakaszai, de a 10 hárompontost elsüllyesztő, rutinos játékosokból álló vendég együttes a harmadik negyedben eldöntötte a mérkőzést. A negyedik negyedben ismét voltak fellángolásai a soproni alakulatnak, és a második negyedhez hasonlóan itt is sikerült a lépést tartani Kéri Péter legénységével, akik magabiztos és megérdemelt győzelmet arattak egy rendkívül sportszerű mérkőzésen. Érdekesség, hogy a találkozó egyetlen dupla-dupláját a hazaiak játékosa, Réti Boldizsár (14 pont, 12 lepattanó) érte el.
 
Farkas Dávid: - Gratulálok a vendég csapatnak! Az elmúlt évekhez hasonlóan ismét magabiztos, de sportszerű győzelmet arattak. Sok sikert kívánok nekik a továbbiakban! Mivel november óta mi sem játszottunk mérkőzést, még nehezebb helyzetben voltunk, mint kollégám csapata - ők az NB II-ben tudnak ebben a felállásban játszani. Egyetemistáinkat e nehéz helyzetben is próbáljuk itt tartani, de nem egyszerű a helyzet, hisz az oktatás csak online formában működik, így Nyugat-Magyarország különböző pontjairól kell őket hétről-hétre aktiválni. Reméljük, ez az egész tavaszi szezon folyamán sikerülni fog. Büszke vagyok a mai teljesítményre, hiszen ekkora kihagyás után, úgy gondolom, nem vallottunk szégyent. A mai mérkőzés hasznos felkészülés volt a jövő hétfőn rendezendő, NKE elleni alsóházi rangadóra.
 
Kéri Péter: - Két hónapja nem játszottunk egyetemi mérkőzést, úgyhogy egy kicsit nehéz volt a fiúknak felpörögni. Próbáltam mindenkinek játéklehetőséget adni - van, aki élt vele, van, aki kevésbé. Igyekeztünk készülni a következő mérkőzésünkre a BME ellen. Gratulálok mindkét csapatnak!
 
 
 
 
Fotó: Práczki Péter

Vármegyei szövetségek