Tippmix Férfi NB I: A Szedeák szoros meccsen verte a Pécset
14
Dec
2020
Tippmix Férfi NB I: A Szedeák szoros meccsen verte a Pécset
2020. december 14.  |  09:49
Brkics duplájával kezdődött a találkozó, amire Dickey két duplával válaszolt, majd Govens hintett egy triplát. A negyedik perc végén pedig már 11-2 volt az eredményjelzőn. Funderburk büntetője volt az első pécsi pont öt perc után, az egyiket dobta be a légiós. Kerpel-Fronius Gáspár triplájával lett tíz közte. A Pécs ezt követően sem talált magára, tizenöt pont is volt a különbség. 27-12.
 
Jobban “jött ki” a második negyedre a Pécs. Mike Lewis jól játszott, jöttek a pontok is az amerikaitól, de a Szeged tíz környékén lehúzta a rolót, közelebb nem engedte a baranyaiakat. Govens a 13. percben már 20 pontnál járt. A vendégeknél sok volt a pontatlanság, az eladott labda, egyértelmű volt, hogy Dragan Alekszics együttese érkezett fáradtabban a találkozóra. Budimir próbálta felrázni az övéit, de a különbség a negyed második felében sem csökkent, egészen az utolsó percig. Ekkor Funderburk és Ruják pontjainak köszönhetően hét pontra is feljöttek a vendégek. Dzeletovics dobott duplát, a pécsiek időt kértek. Ismét Funderburk és Ruják villant, szoros lett a találkozó. 50-44.
 
Kiegyensúlyozottá vált a mérkőzés. A Pécs játéka feljavult, de a másik oldalon Dzeletovics pontjai elegendőek voltak ahhoz, hogy a hazai előny megmaradjon. 58-51 volt az állás a negyed közepén. Govens triplájára, Ruják válaszolt triplával. Brown hármasával lett ismét tíz közte. 70-58.
 
Funderburk kosarával zárkózott a Pécs, de Dzeletovics azonnal válaszolt. Tízpontos szegedi előnynél fagyott be az eredményjelző, mindkét csapat próbálta mozgósítani a plusz energiáit, de úgy tűnt, a Szeged jobban bírja a végjátékot. Ruják jó napot fogott ki, triplájával a negyed közepére nyolc pontra zárkózott a PVSK. Govens és Dzeletovics azonban ellenállhatatlan volt. A végjáték így is izgalmasra sikerült. Lewis triplájával két pontra jöttek fel a pécsiek, negyven másodperccel a vége előtt. Dzeletovics végül büntetőkkel biztosította be a hazai győzelmet. 89-85.
 
Naturtex-SZTE-Szedeák - PVSK-VEOLIA 89-85 (27-12, 23-32, 20-14, 19-27)
 
Bajnokság, 7. forduló
Szeged, Újszegedi Sportcsarnok
Földházi T., dr. Mészáros B., Fodor A.
 
Naturtex-SZTE-Szedeák: Kerpel-Fronius G. 4/3, Govens 29/18, Brown 8, Dzeletovics 29/3, Dickey 9. Cserék: Kerpel-Fronius B. 3, Keller I. 5/3, Olasz 2, Mayer -.
 
PVSK-VEOLIA: Ruják 13/9, Bíró -, Funderburk 14, Budimir 18/9, Brkics 17. Cserék: Lewis 16/3, Meleg -, Krivacsevics 3, Demeter 2, Dragasevics 2.

Vármegyei szövetségek