Közlemény - A kosárlabda sportág készültségi szintjei módosításra kerültek
03
Nov
2020
Közlemény - A kosárlabda sportág készültségi szintjei módosításra kerültek
2020. november 3.  |  21:04
Közlemény
 
Magyarország Kormányának döntésével összhangban a kosárlabda sportág készültségi szintjei is módosításra kerültek. A ZÖLD fokozat fenntartása mellett nézőszám korlátozás került bevezetésre, melynek értelmében a sportrendezvényeken a nézőtéren elérhető ülőhelyek közül kizárólag minden harmadik ülőhely használható! A közzétett COVID-19 protokollban szereplő előírásoknak megfelelően a nem használható ülőhelyeket jól látható módon meg kell jelölni!
 
A 473/2020. Korm. Rendelet korábbi módosítása szerinti maszkviselési kötelezettség továbbra is érvényben marad az következők szerint:  „a sportolók, az edzők, a mérkőzésvezető, a versenybíró és ezek segítői kivételével a sportrendezvény résztvevője a sportrendezvény helyszínén”   köteles „orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot (a továbbiakban együtt: maszk) olyan módon viselni, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje”.
 
„Azt a személyt, aki a maszkot a sportrendezvény szervezője felszólítására sem viseli a rendeletben meghatározott módon, a sportrendezvény szervezője köteles a látogatásból kizárni, és gondoskodni arról, hogy e személy a sportrendezvény helyszínét elhagyja!”
 
Bodnár Péter
MKOSZ főtitkár

Vármegyei szövetségek