Kerekesszékes bajnokság: kezdés soproni sikerekkel
26
Oct
2020
Kerekesszékes bajnokság: kezdés soproni sikerekkel
2020. október 26.  |  10:54
A múlt hétvégén Pécsett kezdődött meg a 2020/21-es kerekesszékes kosárlabda bajnokság. A nyitó tornát a Soproni Tigrisek együttese nyerte, amely mindkét mérkőzésén diadalmaskodott.
 
A pécsi tornán a házigazda PTE PEAC Rolling Basket együttese mellett a Törekvés és a Soproni Tigrisek csapata vett részt. Az első meccsen a hazaiak meglepték a Törekvést, 3 pontos előnyt szereztek az első negyedben. Szünetig fordítottak, s félidőben 1 ponttal vezettek a fővárosiak, akik jobb, pontosabb záró szakaszbeli játékuknak köszönhetően végül 10 ponttal győztek.
 
Következett a Törekvés SE - Soproni Tigrisek rangadó. A soproniak az első negyedben 6 pontos előnyt szereztek, ám a fővárosiak fokozatosan csökkentették hátrányukat, a hajrában pedig át is vették a vezetést. A végjátékban azonban újtani tudtak a soproniak, s 3 ponttal megnyerték a színvonalas, fordulatos, izgalmas találkozót.
 
A forduló záró mérkőzésén a soproniak a páratlan negyedekben sokkal jobban, pontosabban játszva a házigazdáknál biztos, 20 pontos győzelmet arattak.
 
Eredmények
 
PTE PEAC Rolling Basket - Törekvés SE 29-39
Törekvés SE - Soproni Tigrisek 39-42
Soproni Tigrisek - PTE PEAC Rolling Basket 48-28
 
 
Fotó - Nagy Tamás facebook

Vármegyei szövetségek