A Kosárlabdázás Napjával zárul a streetball-szezon
15
Sep
2020
A Kosárlabdázás Napjával zárul a streetball-szezon
2020. szeptember 15.  |  18:45
Ha nem is a hagyományoknak megfelelő módon és időpontban kezdődött és zajlott, de szombaton a tradícióknak megfelelően az idei szabadtéri kosaras sorozat is a fővárosban, a Hősök terén, a Kosárlabdázás Napja rendezvénnyel fejeződik be.
 
A tervek szerint - az egészségügyi okok miatt jó "szellősen" - közel 20 pályát építenek majd ki a szervezők. Reggel 9 órakor kezdődnek az NKM streetball Budapest versenyei a 17 kategóriában.
 
A centerpályán előbb a speciális olimpikonok tartanak bemutatót, majd pedig a kerekesszékesek. Ők ezzel lényegében hangolódnak a helyszínen, valamivel később rendezendő 3x3-as kupadöntőre.
 
Ezt követően a hölgyeké lesz a főszerep. A Ladies Game program keretében olyan hölgyek szórakoztatják a közönséget, akik az aktív, versenyszerű kosarazástól ugyan már visszavonultak, de többségük élvonalbeli - sőt akad, aki válogatott játékos volt -, jelenleg pedig a munka és a család mellett, szabadidejükben azért a Budapest-bajnokságban továbbra is kosaraznak.
 
A tervek szerint 11 órától lép színpadra a streetball-gálák egyik nagy kedvence, népszerű résztvevője, a Face Team. Az akrobatikus kosárcsapat bő félórás programját követően - ahogy a Kosárlabdázás Napja rendezvényein az megszokott - régi sikerekre emlékeznek, és emlékeztetnek a szervezők: ezúttal a MAFC 50, illetve 45 évvel ezelőtti bajnokcsapatát, valamint a bő 4 évtizede Bulgáriában, többek között a szovjetek előtt IBV-t (Ifjúsági Barátság Verseny) nyerő női válogatottat köszöntik. Ezt követően kerül sor a különböző ügyességi versenyekre, majd ismét a Face Team akrobatikus mutatványait csodálhatják a nézők.
 
A vírushelyzetre való tekintettel a belépés ezúttal a szokottnál valamivel bonyolultabb lesz. Bejutni a Műcsarnok és a Műjégpálya közötti, valamint a Dózsa György út felől, a Szépművészeti Múzeum irányából a Hősök terére vezető gyalogátkelő felől lehet, ahol testhőmérséklet-mérést végeznek. A szervezők külön is felhívják a regisztrációnál a csapatok képviselőinek, valamint a versenyek közben a pályák közelében tartózkodó hozzátartozóknak a figyelmét a másfél méteres távolság betartására. Maszk viselése, mivel szabadtéri rendezvényről van szó, nem kötelező, de nem árt, ha "kéznél" van. A csapatoknak lesz lehetőségük a labdákat is fertőtleníteni. A szervezők több kézfertőtlenítő állványt is elhelyeznek a rendezvény helyszínén, sőt két vizes-szappanos kézmosó állomást is kitelepítenek.
 
 
Fotó - Streetball Challenge Hungary facebook

Vármegyei szövetségek