Nagyon jó társaság jött össze idén - Lekli József értékelése a 3x3 Ifjúsági Fesztiválról
31
Aug
2020
Nagyon jó társaság jött össze idén - Lekli József értékelése a 3x3 Ifjúsági Fesztiválról
2020. augusztus 31.  |  18:00

Bár végül nem sikerült a legjobb négy közé jutnia a debreceni 3x3 Ifjúsági Fesztiválon a magyar férfi U18-as válogatottnak, az erős mezőnyben így is jól helytálltak a fiúk. Lekli József szövetségi kapitányt kértük fel, hogy értékelje a tornát.

 

Lekli József: Egy remek tornán sikerült részt vennünk Debrecenben az Ifjúsági Fesztiválon. Nagyon örültünk, hogy megrendezésre került, mert amikor megtudtuk, hogy nem lesz világbajnokság, kicsit elkeseredtünk. Egy nagyon jó társaság jött össze idén, és kíváncsiak voltunk arra mindannyian – edzők és játékosok egyaránt -, hogy mit tud ez a csapat. A torna szerintem jó színvonalú volt, erős ellenfelekkel tudtunk játszani.

A csapattal (Neuwirth Bence, Tarján Izsák, Kenéz Csaba, Bálint Bence) összességében elégedett vagyok. A csoportmeccseken hosszabbításban kaptunk ki a rutinosabb izraeliektől - egy ember kivételével a tavalyi csapatuk érkezett Debrecenbe, jó ideje együtt játszanak már. A Szerb U20-as gárdát nagy küzdelemben sikerült legyőznünk, ami bravúrnak számít, hiszen ez a csapat volt itt két éve Debrecenben az Eb-n – őket győzte le a fináléban az akkori magyar válogatott. A szlovénokat és a magyar U23-as válogatottat remek játékkal sikerült megvernünk, majd a Debrecen csapata felett is győzelmet aratunk, bár itt a fiúk csak annyit adtak ki magukból, amennyit szükséges volt.

A mezőnyből véleményem szerint kiemelkedett a Szerb U23-as együttes, akik fizikailag és technikailag is a mezőny fölé nőttek. Ellenük is remek játékot produkáltak fiúk, de a mérkőzés végére elfáradtak, így vereséget szenvedtünk.

A négy közé jutásért ismét a szlovén csapattal játszottunk. Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, 0:5 után már csak szaladtunk az eredmény után, az ellenfelünk remekül dobott és frissebbnek is tűnt nálunk. Erre a meccsre elfáradtunk fejben, nem koncentráltunk eléggé, nem úgy haraptunk, mint az előző találkozón.

Csalódásra véleményem szerint nincs okunk. A járvány miatt felkészülési tornák nélkül, nulla tapasztalattal is remek mérkőzéseket játszottak a srácok, és amit kértünk tőlük Szarvas Gábor kollégámmal, azt teljes mértékben megcsinálták.

Vármegyei szövetségek