Streetball: Késői kezdés remek rendezvénnyel
16
Aug
2020
Streetball: Késői kezdés remek rendezvénnyel
2020. augusztus 16.  |  17:00

Minden tekintetben kiválóan sikerült az idei streetball sorozat az ismert okok miatt meglehetősen késői, augusztus közepén történő kezdése - Kőbányán remek rajtot vett az idei rövid és sűrű szezon.

 

A szabadtéri kosárlabdázás hívei alaposan "kiéheztek" a streetballra, a nyitó rendezvényre ugyanis a különböző korosztályokban, kategóriákban beteltek a nevezési létszámok: a speciális olimpikonokkal együtt összesen több, mint 80 csapat lépett pályára.

Az időjárás abszolút kegyeibe fogadta a sokat "böjtölő" streetball-híveket, az esőfelhők éppen a játék befejezése után kezdtek gyülekezni.

A helyi, kőbányai szervezőknek köszönhetően sok és sokféle kiegészítő programot tekinthettek meg az érdeklődők, hozzátartozók, vagy akik éppen "pihenőben" voltak, nem játszottak.

A dobóversenyek - különösen a two-ball game - nagyon izgalmasak voltak, az említett versenyszám fináléja például csak kétszeres szétdobás után dőlt el. A rendezvényre Szegedről, Békéscsabáról és Kozármislenyből is érkeztek csapatok, és ami mindenképpen különlegességnek számított: egy hazánkban tanuló mongol egyetemisták alkotta együttes is pályára lépett.

A sorozat második rendezvényéig már nincs sok idő, arra augusztus 20-án, csütörtökön kerül sor Veszprémben - nevezni kedd éjfélig lehet a jól ismert www.streetballnet.hu oldalon.

 

Fotó: Streetball Challenge Hungary Facebook

Vármegyei szövetségek