Győzött a Körmend Dániában, egylabdás meccsen kapott ki a PVSK Pozsonyban
23
Oct
2019
Győzött a Körmend Dániában, egylabdás meccsen kapott ki a PVSK Pozsonyban
2019. október 23.  |  21:00

Végletekig kiélezett meccset játszott Pozsonyban a Pécs

A szlovák bajnok Inter Bratislava otthonában debütált a FIBA Europe Cup-sorozatban a Pécsi VSK-Veolia. A hazaiaknál be volt nevezve, de végül nem lépett pályára az ex-szolnoki Steven Browning.

Budimir kosarával indult a meccs, Batka egyenlített, majd Diggs szerzett triplát (2-5). Kicsit talán meg volt illetődve az elején a PVSK, de szerencsére a pozsonyiak is sokat rontottak. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, potyogtak a kosarak, többnyire a sárga mezesek jártak előbbre. Túl könnyedén jutott pontokhoz a hazai együttes, egy perccel a vége előtt, 23-15-nél időt is kért Csirke Ferenc. Körner még betalált, így az első etap végére kereken tíz lett közte. Egyébként remekül szurkoltak a pécsi drukkerek.

A folytatásban Ruják megszerezte első kosarát, Budimir pedig hatra hozta vissza a vendégeket, 25-19-nél időt is kért a Bratislava. Smith hármasával 7-0-át futottak a baranyaiak. Lett volna esély teljesen megérkezni a pozsonyiak nyakára, de a kulcspillanatokban mindig becsúszott egy-egy hiba. El is mentek a szlovákok, a tizenhetedik percben, 39-30-nál időt kért Csirke. Már tizenkettő is volt közte, végül Ruják dudaszós triplájával 45-39-es állással mentek szünetre a csapatok.

Körner büntetőire Budimirtől jött egy tripla a fordulás után. Smith ziccerével már 47-44 volt, időt kért Aramis Naglic. 51-48-nál Smith faulttal együtt dobott triplát, a büntető is a helyére került, így hosszú idő után visszavette a vezetést a PVSK. Az utolsó percben még hárommal is ment a Vasút, ám a negyedik negyednek végül kétpontos hátrányból vágott neki (66-64).

Alig egy perc alatt 6-0-át ment az Inter, időt kért Csirke. 73-69-re vissza is jött a PVSK, ekkor a másik pad kért időt. Újfent sikerült az egyenlítés, egálról vágtak neki a csapatok a végső hajrának. Megjósolhatatlan volt a győztes, egészen az utolsó másodpercekig. Aiken zsákolt nagyot, 86-87-nél hazai időkérés következett, 34 másodperc volt hátra. Funderburk ziccerezett, Csirke is felmutatta a T-betűt, 15 másodperce maradt csapatának a győzelem kiharcolására. Triplával próbálkozott a PVSK, nem járt sikerrel, így hiába küzdött nagyot, egy pontos vereséget szenvedett története első FIBA Europe Cup-meccsén.

Inter Bratislava - Pécsi VSK-Veolia 88-87 (25-15, 20-24, 21-25, 22-23)

FIBA Europe Cup, A-csoport, 1. forduló
Pozsony, Eurovia Arena, 500 néző
V.: Sahin (török), Sljivic (osztrák), Christou (ciprusi)


Inter Bratislava: Bulatovic -, Abrhám 11/9, Funderburk 24/6, Skinner 13, Batka 14/3. Csere: Körner 10, Alcegaire 3, Bubalo 4, Ihring 9/3.

PVSK: Ruják 8/6, Diggs 16/9, Smith 13/6, Budimir 16/3, Horti 2. Csere: Aiken 20/6, Csirics 5/3, Pongó 7/3, Antóni -.



Hátrányból állt fel Dániában a Körmend

Az első negyedet a hazaiak kezdték jobban. Az Egis Körmend ugyanakkor bátran vállalta a párharcokat. Ferencz, Oroszi és Keller is dobott egy-egy triplát, míg a másik oldalon Tylor Ongwae volt megállíthatatlan, tíz perc alatt tíz pontig jutott. 25-17-es hazai vezetéssel zárult az első negyed.

Hazai kosárral kezdődött a második etap, ez pedig már azt jelentette, hogy tízzel mentek a dánok. Az olló pedig csak nyílt, az Bakken Bears egy 9-0-ás rohanásban volt, amikor Kastrati bedobta az első magyar kosarat ebben a játékrészben. Éledezni kezdett a Körmend, jókor jött egy Edwards kosár, ismét csak tíz pont volt közte. A vasiaknak jót tett Durázi beállása, elől és hátul is jól játszott a fiatal magyar, érkeztek Taylor kosarai, de Kastrati is hatékonyan teljesített. Feljött háromra a Körmend. Darko Jukic mozdította meg az övéit, ráadásul a vasiak két gyors faultot is beütöttek. Varnado játéka azonban feljavult, szoros lett az első félidő vége. 44-40.

A harmadik negyed ismét a hazaikról szólt. Egy kicsit megrogyott az MTE védekezése, míg a dánok jó százalékkal dobtak, gyorsan közé került a tíz, de a piros-feketék parádés utolsó perceket nyomtak, és három pontra feljöttek. 63-57. Így teljesen nyílt volt a mérkőzés.

Az utolsó negyedet szenzációsan kezdte a Körmend. Edwards és Varnado rettenetesen jó pillanatokat produkált. Átvették, sőt öt pontra növelték előnyüket a körmendiek. Brutális izgalmakat hozott a végjáték. Kastrati döntetlennél dobott triplát, két perccel a vége előtt. De a “medvék” nem adták fel, Evans kosarával visszavették a vezetést. A csattanó a vasiaké volt: Taylor triplája után már nem tudtak a hazaiak visszakapaszkodni.

Nehéz meccsen, megérdemelt körmendi siker született - írta a BB1.hu.

Bakken Bears - Egis Körmend 81-87 (25-17, 19-23, 19-17, 18-30)

Európa Kupa, H-csoport, 1. forduló
Aarhus, Vejlby-Risskov Hallen
V.: Stoica (román), Vecerskis (litván), Jurcevic (horvát)


Bakken Bears: Jukic 7/3, Efianayi 5/3, Ongwae 19/9, Evans 11/3, Galloway 5. Csere: Darboe 9/9, Ortiz 6, Diouf 14/3, Sahlertz -, Laerke 5/3.

Egis Körmend: Turner 11, Oroszi 3/3, Edwards 17/6, Varnado 23/6, Keller 5/3. Csere: Durázi -, Kastrati 12/3, Németh Á. 1., Taylor 6., Ferencz 9/9, Filipovic 1.

Vármegyei szövetségek