Sikeres dupla streetball
09
Sep
2019
Sikeres dupla streetball
2019. szeptember 9.  |  14:10
Eddig soha nem fordult elő a streetball sorozat több mint negyed százados történetében, hogy egy hétvégén két rendezvényre is sor kerüljön. A múlt hét vége e szempontból történelminek is nevezhető, hiszen szombaton Kecskemét, vasárnap pedig Nyíregyháza adott otthont a sorozat aktuális rendezvényének.
 
Kecskeméten, ahogy az utóbbi években, így idén is a Mercedes Benz Kosárlabda Akadémia évnyitójával közös rendezvény volt a hírös városi streetball. A különböző kategóriákban összesen közel félszáz csapat nevezett, természetesen sok-sok akadémiai együttessel. Az időjárás szinte végig kegyes volt a szervezőkhöz és a pályára lépő csapatokhoz, csupán a rendezvény legvégén "szakadt le az ég", így a legkisebbek, a kenguru korosztály csapatai küzdelmeinek végjátékát, az elődöntőket és a döntőt kellett "bevinni" az akadémia melletti parkolóból a csarnokba. Ez mindössze 10 perc csúszást jelentett, tehát a rendezvény - benne természetesen az ügyességi viadalok - simán, gond nélkül, jó hangulatban lezajlott.
 
Vasárnap, Nyíregyházán az előzetes félelmek ellenére ideális streetball idő várta a résztvevőket és a szervezőket, s ez szerencsére végig megmaradt. A Kossuth téren szervezett rendezvény szervezői több mint 60 nevezett csapat részvételével hetvenkedhettek, két romániai együttes szereplése pedig nemzetközivé tette a szabolcsi streetballt. Éppen ezért a 9 pályán végig, folyamatosan zajlottak a küzdelmek, no meg a centerpályán az ügyességi viadalok.
 
A nyíregyházi rendezvénnyel befejeződtek 2019-re a vidéki streetball-rendezvények, kialakultak a döntők mezőnyei. A legjobbak szombaton, a Kosárlabdázás Napján mérik majd össze erejüket, tudásukat a Hősök terén.
 
 
Fotó - Streetball Challenge Hungary facebook

Vármegyei szövetségek