Fantasztikus hangulat, két magyar győzelem a debreceni Eb első napján
30
Aug
2019
Fantasztikus hangulat, két magyar győzelem a debreceni Eb első napján
2019. augusztus 30.  |  23:00

A délutáni hőség ellenére is megteltek a lelátók a Kossuth téren, fő attrakciójához érkezett ugyanis a 3x3-as kosárhét Debrecenben – elkezdődött az Európa-bajnokság.

Az első napon vb-ezüstérmes női válogatottunknak szoríthatott a szépszámú kilátogató néző, és Medgyessy Dóriék nem is okoztak csalódást – előbb egy kőkemény mérkőzésen 17-16-ra verték a magas szerkezettel érkező lengyeleket, majd jóval felszabadultabban játszva valósággal kiütötték a tavalyi, bukaresti Eb-n aranyérmes franciákat (21-11). Ez utóbbi mérkőzésen nem csak a játékosok, de a közönség is rendesen kitett magáért, ülőhelyet már nem lehetett találni, sokan állva szurkoltak – és érezhető volt, hogy a játékosoknak mennyit jelent ez.

A Franciaország elleni diadal mértéke egyébként meglepőnek tűnhet, mert azon túl, hogy a címvédőről van szó, a gallok Lengyelországot 21-4-re darálták be – a magyar lányoknak azonban jót tett, hogy komoly csatára késztették őket a lengyelek, így tudtak igazán felpörögni az esti mérkőzésre. Károlyi Andrea szövetségi kapitány szavai alátámasztják ezt:

-Iszonyat kemény mérkőzést játszottunk a lengyelekkel, de az a meccs kellett ahhoz, hogy ez a francia ilyen sima legyen. A lányok minden egyes taktikai utasítást betartottak, és extrán okosan játszottak.

Két győzelmével tehát megnyerte a C csoportot a Cyesha Goree, Papp Klaudia, Theodoreán Alexandra, Medgyessy Dóra alkotta magyar válogatott, így vasárnap 15:35-kor Spanyolország ellen küzdhet a legjobb négybe kerülésért.  

Vármegyei szövetségek