Védekezésben vár előrelépést Prágában a kapitány
09
Jun
2019
Védekezésben vár előrelépést Prágában a kapitány
2019. június 9.  |  22:00
Ha nem is felhőtlen hangulatban, de gőzerővel készül a női kosárlabda válogatott a szerbiai Európa-bajnokságra. A problémát néhány játékos sérülése okozza, így a június 13-án csütörtökön kezdődő prágai négyes tornán például jelen állás szerint nem fog játszani Studer Ágnes és Kiss Virág sem.
 
- Sajnos Studer Ági sérülése makacsabb a vártnál, ő nem tudott edzeni a spanyol torna óta sem – mondta a Hunbasket-nek Székely Norbert szövetségi kapitány. – Hozzá csatlakozik sajnos a szintén maródi Kiss Virág, neki a dereka fáj, így továbbra is lesznek hiányzóink.
 
Jó hír viszont, hogy a burgosi tornán megsérült Simon Zsófia és Dubei Debóra is rendbejött, így velük együtt tudta gyakorolni a védekezést a csapat. Ugyanis ebben a játékelemben vár Prágában látható javulást a szövetségi kapitány.
 
- Burgosban a védekezésünkkel nagyon elégedetlen voltam, de nem csak ezért foglalkoztunk az elmúlt napokban sokat a saját palánkunk alatti játékkal. Ennek ugyanis konstans módon erősnek kell lennie az Európa-bajnokságon. A hiányzók miatt a támadójátékunk még nem lesz olyan, mint amilyenek a kontinenstornán szeretnénk, de a védekezésben előrelépést várok a lányoktól az előttünk álló felkészülési tornán – tette hozzá Székely Norbert.
 
A prágai torna programja:
 
Június 13. csütörtök, 18 óra: Csehország - Magyarország 
Június 14. péntek, 15.30 óra: Bosznia-Hercegovina - Magyarország
Június 15. szombat, 15 óra: Magyarország- Lettország 

Vármegyei szövetségek