2018/2019 - Alba Fehérvár - Vasas Akadémia 79-64
06
Apr
2019
2018/2019 - Alba Fehérvár - Vasas Akadémia 79-64
2019. április 6.  |  23:20
Az első elődöntőre 14 órától került sor, az Alba Fehérvár és a Vasas gárdája döntött az első döntős kilétéről. Tavaly a kadett döntőben ugyanezen a helyszínen összecsapott a két csapat, akkor nagy küzdelemben nyert az Alba.

Takács két büntetőjével indult a találkozó, ezután villámrajtot vett a fehérvári csapat. Két és fél perc elteltével 8-0 volt az állás, időt is kért a Vasas mestere. Bartha büntetőivel kezdték meg a felzárkózást a pasarétiek. Hatalmasat küzdöttek a felek a pályán! Lukácsot nem bírták tartani a fővárosiak, vezetésével elhúzott az Alba, 21-13-ra vezettek tíz perc után.

A folytatásban az Alba ugyan tartotta az előnyét, de nem dőlhettek hátra Kassék, mert a Vasas nagy küzdő csapat hírében áll. Szórta a triplákat a Pethő-legénység, nem nagyon hibáztak kintről. A játékrész utolsó momentumaként Faragó mester kapott egy technikait, 43-32 volt az állás féltávnál.

A fordulást követően is magabiztosabbnak tűnt az Alba, sikerült is 17 ponttal meglépniük, 25. perc: 53-36. Állandósult ez a különbség, a Vasas futott az eredmény után.

Duplával és triplával kezdte az utolsó felvonást a Vasas , ezzel egy kicsit közelebb kerültek Radicsék riválisukhoz. Mindent beleadtak a piros-kékek, az Alba viszont okosan játszva őrizte előnyét. 58-53-nál Bartha dobta el a labdát mérgében, tettéért technikai hibával lett büntetve. Sodiq vette át ekkor a főszerepet, sorra értékesítette a ziccereket. Próbálkozott a Vasas, nem adta olcsón a bőrét, de a végjátékban Kuttor és Lukács kosara demoralizálta a pasarétieket, a fehérváriak végleg pontot tettek a mérkőzés végére. Végül 79-64-re győzött az Alba, ezzel ők jutottak be elsőként a fináléba, míg a Vasas a bronzmeccsen vigasztalódhat.

Pethő Ákos: Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, amelyre a későbbiekben tudtunk építeni. Egy-két megingástól eltekintve úgy érzem, végig uraltuk a meccset. Erre szükség is volt, hiszen a Vasas nagyon jól küzdött, és végig ott loholt a nyomunkban. Szerencsére azonban ezt el tudtuk viselni. Gratulálok a Vasasnak és saját csapatomnak is!

Faragó Péter: Gratulálok az Albának, mert egy nagyon jól összerakott csapat, jól játszottak! Mi taktikailag megpróbáltunk mindent megtenni, elvenni a pick and rolljaikat és lendületes támadásaikat azzal, hogy alatta mentünk a blokkoknak. Ez úgy érzem nagyjából sikerült, viszont fizikális játékban ismét alulmaradtunk, sok támadólepattanót engedélyeztünk nekik, és kicsit hiányoltam a hitet is csapatomból. Minden alkalommal, amikor 15 ponttal elment az ellenfél, mi 40-45 másodperc alatt mindig csináltunk egy hat-nullát, tehát vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe. Sajnos a legfontosabb pillanatokban nem sikerült átlendülnünk ezeken. Összességében megérdemelten nyert a Fehérvár, de gratulálok a saját csapatomnak is! Minden erőnkkel készülünk a bronzérem megszerzésére!

Vármegyei szövetségek