2018/2019 - Alba Fehérvár - Budapesti Honvéd 78-72
05
Apr
2019
2018/2019 - Alba Fehérvár - Budapesti Honvéd 78-72
2019. április 5.  |  18:05
A két csapat előzőleg már biztosította helyét a négy között, ettől függetlenül érdekes mérkőzésre volt kilátás.

Sodiq ziccerével kezdődött a meccs, majd ugyanő dobott még egy kosarat. Néhány ponttal vezetett az Alba, a pirosmezes budapestiek azonban szorosan tapadtak ellenfelükre.

A második negyedre alaposan elaludtak Kassék, tizenhárom fővárosi pontra csak egy tripla érkezett a részükről, és az is csak hat perc elteltével. A negyed hátralévő részében felváltva estek a kosarak, 32-42 volt az állás a szünetben.

Alaposan leteremthette Pethő mester az övéit a szünetben, mert a harmadik negyedben gyorsan berámoltak kilenc pontot, ezzel máris egy volt közte. Kapkodóvá vált ekkor a Honvéd játéka. Sodiq duplájával át is vették a vezetést a fehérben játszó albások. Ismételten felváltva estek a kosarak, Balsay büntetőjével 55-53-as Alba vezetéssel zárult a harmadik tíz perc.

A záró negyedben két gyors Honvéd kosár után ismét Valerióék vezettek. Hat perccel a vége előtt 59-57 volt az állás, majd két szenzációs Valerio megmozdulás után 60-59-re vezetett újfent a pirosmezes Losonczy-alakulat. Izgalmakban nem volt hiány ekkor! A fentebb említett Valerio és Losonczy mester két technikaija után járó büntetők és Sodiq - ki más - ziccere után ismét Alba előnyt mutatott az eredményjelző, amely Lukács közelijét követően 5 pontosra duzzadt. Ettől szárnyakat kapott a Fehérvár és Kuttor hármasával már 11 ponttal ellépett. Végül megérdemelten nyertek a Fejér megyeiek 78-72 arányban.

Pethő Ákos: Gratulálok mindkét csapatnak, úgy gondolom, hogy az országos döntő színvonalához méltó mérkőzést játszottak! A végjátékban nekünk sikerültek azok a dolgok, ami a Honvédnak az első félidőben, ez döntött a javunkra.

Losonczy Dániel: Nagyon büszke vagyok a csapatomra, a vereség ellenére a torna eddigi legjobb teljesítményét nyújtották a játékosok! Győzelemmel felérő vereséget szenvedtünk. Nagyon fontos számunkra a holnapi mérkőzés, arra próbáltunk készülni a maival együtt, ez úgy érzem, sikerült is. Az eredménytől függetlenül az ilyen mérkőzésekért érdemes országos döntőt játszani. Sok sikert kívánok a Fehérvárnak, remélem, találkozunk még velük a hétvégén.

Vármegyei szövetségek