2018/2019 - Vasas Akadémia - MAFC 73-79
05
Apr
2019
2018/2019 - Vasas Akadémia - MAFC 73-79
2019. április 5.  |  17:00
Két nagy múltú fővárosi csapat nézett farkasszemet egymással a következő mérkőzésen.

Jobban kezdett a MAFC, Kisék a hatodik percben már tucatnyi ponttal vezettek (9-21). Ezután egy kicsit felzárkózott a Vasas, de a negyed vége ismét a Vittay-legényeké volt (17-27).

A következő tíz percben sem találták Radicsék a MAFC elleni szert sem támadásban sem védekezésben, Faragó mesternek időt is kellett kérnie, hogy rendezze a sorokat. Lényeges változást azonban ez sem hozott, tartották Herlóék a tíz pont körüli előnyüket. 41-49-cel vonulhattak a nagyszünetre a csapatok.

A folytatásban nagy volt a küzdelem, a különbség azonban stagnált. Mindig volt válasza a MAFC-nak az angyalföldi kosarakra, 51-57 volt az állás a 27. percben. Ekkor azonban Honti egy triplával riadót fújt csapatának, és máris csak egy triplányi volt a különbség. Ezután felváltva estek a kosarak, 60-64 volt az állás tíz perccel a vége előtt.

Megint meglépett azonban egy kicsit a MAFC (62-69), a piros-kékek nem tudták átlépni a saját árnyékukat. Újabb Vasas-tripla és két Radics-dupla után viszont már a Vasas állt előrébb! Ez viszont csak a következő támadásig tartott, a műegyetemisták visszavették a vezetést, amelyet már nem adtak ki a kezükből. A végeredmény: 73-79 a MAFC javára.

Faragó Péter: Először is gratulálok a MAFC-nak, jól játszottak és extrán dobtak az egész mérkőzés alatt. Mi nem játszottunk jól, már az első negyedben bent ragadtunk, nem tudtunk azzal mit kezdeni, hogy ellenfelünk szinte mindent bedobott. Mindent megteszünk, hogy este nyerjünk, mert elképzelhető a körbeverés a csoportban.

Vittay-Hajnik Ambrus: Hatalmas gratuláció a csapatomnak, de a Vasasnak is! Óriási meccs volt, amilyet a két csapat ebben a korosztályban játszani szokott egymással. Nagyon örülök, hogy a szívünk mellé ma már nem csak húsz, hanem negyven perc koncentráció is párosult. Ez volt győzelmünk kulcsa. Két nagyon felkészült csapat játszott egymással. Úgy érzem, hogy megérdemelten nyertünk. Nagyon örülök, hogy a saját kezünkben van a sorsunk. Délután két nagyon fáradt, de két nagyon motivált csapat eldönti a négybe jutást. Nagyon készülünk, mindent bele fogunk adni!

Vármegyei szövetségek