2018/2019 - Kosárlabda Akadémia Pécs - Szolnoki KA 83-80 h.u.
05
Apr
2019
2018/2019 - Kosárlabda Akadémia Pécs - Szolnoki KA 83-80 h.u.
2019. április 5.  |  15:55
A második nap a házigazda szolnoki csapat és a Pécs összecsapásával kezdődött.

Két percet kellett várni az első pontra, Scherer értékesített egy büntetőt, amelyre Arabo válaszolt egy zsákolással. A hazaiak a tegnapi meccshez hasonlóan kissé tompán kezdtek. Kemény volt a védekezés mindkét oldalon, meg kellett küzdeni a pontokért. Várbíró ziccerével 5-11-nél jött is az időkérés pécsi részről. Felpörögtek ezután a csapatok, elkezdtek potyogni a kosarak. 15-11-es pécsi vezetésnél most Honti mester hívta magához övéit. Ezután ismét a Szolnok vezetett, Scherer triplájával 16-17-tel zárult az első etap.

A folytatásban felváltva vezettek a csapatok, izgalmakból nem volt hiány, de bosszantó hibákból sem. Pallaiék nem találták az agresszív pécsi védekezés ellenszerét. A 15. percben 25-20-ra vezetett a Pécs, ezekben a percekben magabiztosabban játszottak a Mavrenszki legények, akik 35-26-os előnnyel vonulhattak pihenőre.

A harmadik negyed Arabo újabb zsákolásával indult, amelyet sorrendben egy Gilszki-tripla és Pallai részéről egy újabb zsákolás követett. Erre viszont hét ponttal válaszoltak Váitsék. A feketében játszó hazaiak nem tudtak ekkor még közelebb férkőzni, mert az ellenfélnek mindig volt válasza. A már említett Arabo vitte a hátán a csapatot, sorra értékesítette a ziccereket. Várbíró két büntetőjével hosszú idő után újra vezetett a Szolnok, öldöklő csata folyt a pályán! Mindkét csapat 59 dobott pontnál járt harminc perc után.

Orbán harmadik triplájával 66-63-ra vezetett a Honti-gárda, majd két és fél perccel a vége előtt 70-68-ra ment a Szolnok. A pécsiek azonban kétszer is egyenlítettek (72-72), jöhetett tehát a hosszabbítás!

Várbíró kettes az egyik oldalon, Lukas hármas a másik oldalon, így indult a túlóra. Ezután három ponttal vezetett a pécsi gárda. Pallait faultolták dobás közben, és erre még jött egy technikai hiba, mindhárom büntetőjét értékesítette a szolnoki kapitány. Újabb pécsi négy pontra ezután már csak egy szolnoki dupla volt a válasz, így óriási izgalmak közepette hosszabbítás után 83-80-ra győzött a Pécs egy indulatoktól közel sem mentes mérkőzésen.

Ivica Mavrenszki: Először is szeretnék gratulálni a játékosaimnak a győzelemhez, ma bátrak voltak, tették a dolgukat. Sikerült végre nyernünk, ezáltal még mindig van esélyünk a négybe jutáshoz. Ünneplésre viszont most nincsen idő, mert van még ma egy mérkőzésünk a MAFC ellen. Innentől kezdve arra a mérkőzésre készülünk.

Honti Viktor: Gratulálok a Pécsnek! Sokat tettek a győzelemért.

Vármegyei szövetségek