Magyar Kupa: Parádés játékkal védte meg címét az Olaj
16
Feb
2019
Magyar Kupa: Parádés játékkal védte meg címét az Olaj
2019. február 16.  |  18:55
Fantasztikus hangulatban, 2500 néző előtt kezdődött a Magyar Kupa döntője.

A három kulcsjátékosát is nélkülöző Szolnok remekül kezdte a mérkőzést, Gasper Okornnak már a negyedik percben időt kellett kérnie. Az Olaj lendületét azonban nem törte meg, gyorsan közé tették Vojvodáék a “tízet”. A Falcónál teljes volt a tanácstalanság, míg Vojvodáék közel 80%-al dobtak. Perl Zoltánnal próbáltak frissíteni a szombathelyiek, de ahhoz, hogy a negyed végére látótávolságon belülre kerüljenek, eladott labdák, és Tóth Nerbert jó dobásai kellettek. 30-19.

Reddic pontjaival kezdődött a második negyed. Az amerikai bedobta a ziccerét, és értékesítette a megítélt büntetőt is. A mérkőzésen azonban továbbra is a Szolnok akarata érvényesült, Vojvádék remekül védekeztek, és továbbra is jó százalékkal dobtak. Állandósulni látszott a tíz pont körüli különbség. 41-24-nél ismét időt kért a Falco. A játék képe azonban nem változott, Dragan Alekszics csapata szenzációsan játszott. A Falco nem dobta be a büntetőit, Váradi ziccert rontott. A másik oldalon több jó egyéni teljesítmény is akadt. Vojvoda és Benke is magabiztosan játszott, igazi vezéregyéniségek voltak. 47-32. 

Benke duplájával kezdődött a második félidő, majd Andrics kétszer is betalált. 21 ponttal vezetett a Szolnok. A magabiztos előny még jobban megnyugtatta az addig sem kapkodó címvédőt. A húsz pontos vezetés állandósult, a vasiak teljesen elveszítették a hitüket. 65-44.

Az utolsó negyedben sem változott a játék képe, a lényegi kérdések akkora már eldőltek. Rowsey szenzációsan játszott, remekül dobott. A Falco a negyedik negyed második felében adott magáról ugyan életjelet, Govens játéka feljavult, ezért feljöttek hét pontra is, de nem tudták már megfordítani a mérkőzést.
A kupahétvége első napján két játékosát is elveszítő Szolnoki Olaj KK teljesen megérdemelten nyerte meg a trófeát - a torna MVP-je Benke Szilárd, a legtöbb pontot szerző játékosa Damier Pitts lett.

Szolnoki Olaj KK - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 92-83 (30-19, 17-13, 18-12, 27-39)  

Zsíros Tibor Férfi K&H Magyar Kupa, döntő Győr, Audi Aréna, 2500 néző Cziffra Cs., Kapitány G., Benczur T. (dr. Gencsev P.)

Szolnoki Olaj KK: Rowsey 19/6, Vojvoda 31/9, Benke 26, N. Milosevic 2, Andric 12. Csere: Rudner -, Tóth Á. 2.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Govens 19/6, Váradi 9, Bíró -, Bruinsma 19/12, Reddic 11. Csere: Curry 9/3, Balmazovics 8/3, Perl 4, Tóth N. 4.

 

Vármegyei szövetségek