MK: A ZTE és az Oroszlány játszotta az első vidéki döntőt
13
Feb
2019
MK: A ZTE és az Oroszlány játszotta az első vidéki döntőt
2019. február 13.  |  19:45
Csütörtökön útjára indul a labda a 62. férfi kosárlabda Magyar Kupa döntőn. A mezőnyt idén csupa vidéki együttes, a Szolnok, a Körmend, a Jászberény, a Falco, a ZTE, a DEAC, a PVSK és az ASE alkotja Győrben.

A BB1.hu felkutatta azt is a sport almanachban, mikor „golyózták ki" teljesen a vidéki csapatok a fővárosiakat a kupában: 1988-ig (a 31. kiírásig) kellett várni az első olyan döntőre, ahova nem jutott be budapesti csapat.

Harmincegy évvel ezelőtt, március 16-én a Zalaegerszegi TE és az Oroszlányi Bányász találkozott egymással Székesfehérváron, a kék-fehérek 80-78-ra nyertek, megszerezve első aranyukat a sorozatban (az oroszlányiaknak is fennállásuk legnagyobb sikerét jelentette az ezüst).

Ez éppen tíz évvel azután történt, hogy - szintén Székesfehérváron - a ZTE feljutott az NB I-be.

Ez volt egyébként egész Zala megye első kupaaranya. Dobi Antalék két hónappal később a bajnokságban is felértek a csúcsra, tehát dupláztak, ami korábban egyetlen vidéki csapatnak sem sikerült.

A ZTE első kupagyőztes csapatának tagjai: Szűcs József, Góczán Gábor, Bodrogi Csaba, Farkas László, Bencze Ákos, Dobi Antal, Kovács Attila, Bencze Tamás, Gáll Tamás, Földesi Attila, Bérczes István.
Edző: Gellér Sándor.


 

Fotó - ztekosar.hu 



Vármegyei szövetségek