Női NB I: Győr-Sopron megyei rangadót rendeznek
26
Jan
2019
Női NB I: Győr-Sopron megyei rangadót rendeznek
2019. január 26.  |  14:50
A tabellán a 10-4-es mérleggel negyedik helyen álló, a Győr elleni rangadót sikeresen abszolváló ZTE NKK csapatát fogadja hazai pályán a PINKK Pécsi 424. Ősszel nagy csatában, 84-76-re nyertek a zalaiak, igaz azóta sok minden megváltozott. A vendégeknél Hegedüs-Őri Györgyi vádli sérülés miatt biztosan nem játszik.

Újabb fővárosi rangadót rendeznek, a sereghajtó MTK Budapest a tizedik BEAC-ot fogadja. A kilencmeccses nyeretlenségi szériában lévő hazaiak eddig mindössze egyszer, a PINKK ellen tudtak győzni. Nagy Dóra alakulata legutóbb Pasaréten, a Vasas Akadémia vendégeként maradtak alul a vártnál nagyobb, harmincöt pontos különbséggel. A BEAC sincs jó formában, zsinórban háromszor bukott.

Negyvennyolc órával a lengyelországi Európa-kupa nyolcaddöntő után ismét pályára lép az Atomerőmű KSC Szekszárd, melynek ellenfele a Vasas Akadémia lesz, hazai pályán. A hazaiak másodikak, a vendégek a rájátszást érő nyolcadik helyen állnak a tabellán. A Győr elleni találkozón agyrázkódást szenvedő Sara Heljic valószínűleg bevethető lesz már, a diákolimpia országos döntője miatt azonban így is lesznek hiányzói a fővárosiaknak. Októberben a 26 pontos Erica McCall vezérletével 88-51-re nyert a Szekszárd.

Vasárnap a bajnoki tabella harmadik helyén álló Miskolc a PEAC-ot fogadja rangadón. A találkozót eredetileg szombaton rendezték volna, ám a diósgyőriek Európa Kupa-programja miatt egy napra későbbre halasztották. A címvédő Galatasaray elleni párharc első összecsapását egyébként csütörtökön Isztambulban 77-76-ra veszítette el Cziczás László együttese, így nagyon kedvező pozícióból várhatja a jövő csütörtöki visszavágót. Ősszel 82-77-es DVTK-siker született, érdekesség, hogy azóta a baranyaiak szerződtették a távozó Barnai Judit helyére a korábbi miskolci centert, Alyssia Brewert.

Vasárnapra marad a Győr-Sopron megyei rangadó is. Mindkét csapat elveszítette legutóbbi meccsét, a hazaiak a ZTE elleni bajnokit, a magyar bajnok pedig csütörtökön a Fenerbahce elleni Euroliga-meccset. A két csapat eddig ötvenhét tétmérkőzésen találkozott egymással, ebből ötvenegyet a Sopron nyert meg.

Női NB I. A-csoport, 15. forduló:

PINKK-Pécsi 424 - ZTE Női Kosárlabda Klub (szombat 18:00)
MTK-Budapest - ELTE BEAC Újbuda (szombat 18:00)
Atomerőmű KSC Szekszárd - Vasas Akadémia (szombat 18:00)
Aluinvent DVTK - PEAC-Pécs (vasárnap 17:00)
CMB CARGO UNI Győr - Sopron Basket (vasárnap 17:00)

Vármegyei szövetségek