Férfi NB I: A Sopron a Körmendet, a TF a DEAC-ot fogadja
26
Jan
2019
Férfi NB I: A Sopron a Körmendet, a TF a DEAC-ot fogadja
2019. január 26.  |  14:00
A listavezető Szolnoki Olaj KK a Kaposvárt fogadja hazai pályán. A bajnoki címvédő eddig odahaza mind a nyolc mérkőzését megnyerte a magyar bajnokságban, az utolsó előtti helyen szerénykedő somogyiak viszont nyolc idegenbeli fellépésükből csak egyet (az újonc TF ellenit) hoztak. Igaz, most önbizalommal telve utazhatnak a Tiszaligetbe, hiszen a 16. fordulóban legyőzték a Falcót. A hazaiaknál Sztrahinja Milosevics nem játszik, Jaylin Airington szereplése kérdéses, a vendégeknél Harazin Tamáson kívül mindenki játszhat.

A kedden Prágában, az Alpok Adria kupában elszenvedett veresége után Sopronban javíthat az Egis Körmend, amely szombaton este Sopronban lép pályára. A hazaiak 7 győzelemmel és 9 vereséggel a tizedik helyről várják a szomszédvári rangadót, míg a piros-feketék 12 győzelemmel és 4 vereséggel másodikok a tabellán. Sopronban új légiós debütál, a 23 éves, 208 centi magas amerikai erőcsatár, Makinde London a Körmend ellen játssza első mérkőzését a magyar bajnokságban. A két csapat őszi mérkőzését simán, 95-78-ra nyerték Ferencz Csabáék.

A Falco két idegenbeli győzelme közül az egyiket Pakson aratta ősszel (82-75), de hiba lenne abból a meccsből kiindulni, mert októberben még Szrecsko Szekulovics irányította a piros-kékeket, ráadásul akkor Julian Norfleet még a másik oldalon játszott. A tolnaiaktól időközben Shannon Evans távozott, LaDontae Henton érkezett, a vasiakhoz pedig Darrin Govens és Perl Zoltán visszatért. A negyedik a hatodikat fogadja, jó meccsre van kilátás. A Kaposvárról hiányzó Juvonte Reddic már edzett a héten, játszani fog, a vendégeknél a betegek közül Eilinsgfeld János már egész héten tudott edzeni, Medve Máté viszont még nem épült fel, ő elég legyengült állapotban van, Horváth Kristófra pedig gerincproblémái miatt egy ideig nem számíthat Schmidt Béla.

Pécsen két közvetlen rivális találkozik egymással. A PVSK és a Kecskemét egyaránt 8-8 győzelmet gyűjtött az eddigiek során, ráadásul októberben is nagyon kiegyenlített meccset játszottak a felek. Akkor 84-82-re a kecskemétiek nyertek. A bokaszalag-szakadást szenvedő Simon Kristóf lesz az egyetlen hiányzó.

A jelenleg 3. helyezett Jászberény látogat a 11. Alba otthonába. A JKSE parádés formában játszik az idei szezonban, míg az Alba az edző- és játékos cserék után sem akar még összeállni tökéletesen. A vendégeknél Alekszandrov és Czirbus bajlódik kisebb sérüléssel, de valószínűleg mind a kettőjük vállalja a játékot.

A Naturtex-SZTE-Szedeák fogadja a Zalakerámia ZTE KK-t. Októberben, Zalaegerszegen sima hazai győzelem született (74-57). Az 5. helyen álló zalaiak szeretnék másodjára is legyőzni a jelenleg 12. szegedieket. A hazaiaknál Ponjavics nem játszhat, mert őt kiállították Pakson.

A bajnokság két leggyengébben védekező együttese találkozik egymással szombat este a Ludovika Arénában: az újonc TF 1429, a DEAC 1349 pontot kapott eddig. Mindkét csapat 0/9-es vendég-mutatót tudhat magáénak, ezen a hajdúságiak javíthatnak előbb, ha nyernek, megtörik 287 napja tartó idegenbeli nyeretlenségüket. A hátsérüléssel bajlódó Milos Borisov játéka továbbra is kérdéses.

Férfi NB I. A-csoport, 17. forduló:

Sopron KC - Egis Körmend (szombat 18:00)
Szolnoki Olaj KK - Kaposvári KK (szombat 18:00)
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Atomerőmű SE (szombat 18:00)
Naturtex-SZTE-Szedeák - Zalakerámia ZTE KK (szombat 18:00)
Pécsi VSK-VEOLIA - KTE-Duna Aszfalt (szombat 18:30)
Serco-TF-BP - DEAC (szombat 18:30)
Alba Fehérvár - JP Auto-JKSE (szombat 19:00)

Vármegyei szövetségek