Női Hepp Kupa: Megizzadt a Vasas és a Csata, kiesett a Szeged
01
Dec
2018
Női Hepp Kupa: Megizzadt a Vasas és a Csata, kiesett a Szeged
2018. december 1.  |  12:45
Született pár meglepő(en szoros) eredmény a női Hepp Kupa második fordulójában. A legnagyobb meglepetés a zöld csoportot veretlenül vezető szegedi lányok kiesése.

Ez utóbbi azért számít nagy meglepetésnek, mert a Tisza-parti lányok saját pályájukon maradtak alul a szintén a zöld csoportban szereplő, s ott erős középcsapatnak számító Baja ellen.

Önmagában az nem meglepetés, hogy a piros csoport egyik meghatározó csapata, a Vasas túljutott a zöld csoportban középcsapatnak számító MAFC-on, az viszont igen, hogy a pasaréti alakulat úgy tudott csupán 8 ponttal ellenfele fölé kerekedni, hogy a szünetben még 7, a harmadik negyed után pedig 1 pontos hátrányban volt - végül 67-59-re győzött.

Igazi presztízscsata lett a Csata és a BKG összecsapása, a végén 3 pontos hazai sikerrel. A BEAC-ot kiverő Dávid Kornél KA csapatának a TFSE "megálljt parancsolt", az Ajka a Győr, a Tatabánya az ELTE Fortis, a PEAC pedig a ZTE II elleni könnyed, magabiztos győzelem formájában juttatta érvényre a papírformát. Az észak-keleti rangadón a DEAC nagyon simán tudott nyerni Nyíregyházán. A következő körben már a négyesdöntőbe jutásért küzdenek a csapatok.

A női Hepp Kupa eredményei ezen a linken találhatók: https://hunbasket.hu/bajnoksag/x1819/whuna_cup

 

Fotó - vasasbasket.hu 

Vármegyei szövetségek