Női NB I: Szekszárdon állna talpra a Győr
09
Nov
2018
Női NB I: Szekszárdon állna talpra a Győr
2018. november 9.  |  19:15
Csütörtök a PEAC győzelmével, a ZTE NKK vereségével indult a hetedik forduló a női élvonalban. A válogatott szünet előtt, a hétvégén újabb öt mérkőzés következik.

Szombaton délután a BEAC a DVTK-t fogadja. A fővárosiak kerete hétközben bővült: a Győrből érkező Laklóth Anna kölcsönben Újbudán folytatja, de várhatóan szombaton még nem lép pályára új csapatban. A miskolciak a bajnokságban zsinórban három győzelmet arattak, szerdán remek első félidő után kikaptak az olasz listavezető Reyer Veneziától az Európa Kupában. A hazai klub arra kéri szurkolóit, hogy a bajnokira ne üres kézzel menjenek: egy labdával járuljanak hozzá harmadik éve futó jótékonysági kezdeményezésükhöz. Az idén 120 éves klub 2016-ban indította útjára labdagyűjtő akcióját, amivel igyekeznek örömet szerezni az újbudai óvodásoknak. Tavaly közel 250 labdát vittek el a gyerekeknek.

A forduló egyik rangadóját Szekszárdon rendezik, ahol a Győr vendégeskedik. Zseljko Djokics együttese – a visszatérő Abby Bishop vezérletével – szerdán legyőzte a cseh Basketball Nymburkot, ezzel megszakította három mérkőzés óta tartó nyeretlenségét, nem mellesleg a hármas körbeverés miatt teljesen nyílttá tette az Európa Kupa H-csoportját. A bronzérmes győriek két győzelemmel (Vasas, BEAC) és négy vereséggel (ZTE, Sopron, CEKK, DVTK) a tabella hetedik helyén állnak. Az eredménytelenség miatt hétfőn menesztették Sandro Orlandót, akinek a helyére a szerb Milos Pavlovicsot nevezték ki. A tréner már át is esett a tűzkeresztségen, csapata szerdán a spanyol Spar Citylift Gironával szemben maradt alul, idegenben. Tavaly ötből ötször a tolnaiak nyerték a két gárda találkozóit.

Újra hazai pályán játszik az MTK, melynek ellenfele a PINKK lesz. A színtiszta magyarokkal felálló kék-fehérek továbbra is nyeretlenek, négyből négy vereséggel sereghajtók. A baranyaiak viszont már pozitív töltettel utazhatnak a fővárosba, hiszen az előző körben, a Cegléd ellen megszerezték első bajnoki győzelmüket (77-70).

Talán kevesen gondolták volna a szezon előtt, de rangadóvá minősült az újonc Csata és a bajnoki címvédő Sopron találkozója a Ludovika Arénában. Tursics Krisztián csapata remekel, az első fordulóbeli, Szekszárd elleni veresége óta mind a négy mérkőzését megnyerte, és jelenleg második a tabellán. A hibátlan listavezető egy hétközi Euroliga-vereség után érkezik, Fegyvernekyék nagy csatában maradtak alul Isztambulban, a Fenerbahce otthonában (69-67).

Vasárnap estére marad a Cegléd-Vasas találkozó, ahol a tízedik fogadja a tizenegyediket. A hazaiaknak már van egy győzelmük, a pasarétieknek még nincs, igaz ők kettővel kevesebb, mindössze négy mérkőzést játszottak eddig.

Női NB I. A-csoport, 7. forduló

ELTE BEAC Újbuda - Aluinvent DVTK (szombat 16:00)
Atomerőmű KSC Szekszárd - CMB CARGO UNI Győr (szombat 17:00)
MTK-Budapest - PINKK-Pécsi 424 (szombat 18:00)
NKE-Csata - Sopron Basket (szombat 18:30)
VBW CEKK Cegléd - Vasas Akadémia (vasárnap 19:30)

Vármegyei szövetségek