Heti hírkosár
30
Oct
2018
Heti hírkosár
2018. október 30.  |  13:20
Heti áttekintővel jelentkezünk a Hunbasketen, aki lemaradt az elmúlt hét legfontosabb magyar kosáreseményeiről, itt bepótolhatja!

 

Székely Norbert keretet hirdetett

Idegenben vívja meg két utolsó Európa-bajnoki selejtezőjét a magyar női kosárlabda válogatott, a hölgyek november 17-én Albániával, 21-én pedig Oroszországgal mérkőznek meg. A mieink jelenleg a C csoport második helyén állnak 3-1-es mérleggel. Székely Norbert szövetségi kapitány október 22-én hirdette ki keretét amely az alábbi linken tekinthető meg:

https://hunbasket.hu/hir/51040/15-fos-keretet-hirdetett-szekely-norbert

A tabella pedig itt található:

http://www.fiba.basketball/womenseurobasket/qualifiers/2019/groups

 

Nincs már veretlen csapat a férfi NB I/A-ban

A Szolnoki Olaj Sopronban, a PVSK Kecskeméten kapott ki korábban, így az ötödik forduló előtt már csak a Zalakerámia ZTE KK volt veretlen a magyar férfi NB I/A 2018/19-es alapszakaszában. A hazai pályán mindig erős Falco azonban megálljt parancsolt Bencze Tamás fiainak, továbbra is egy igen kiegyensúlyozott bajnokságnak tűnik az idei.

https://hunbasket.hu/hir/51057/ferfi-nb-i-nincs-mar-hibatlan-csapat-a-mezonyben

Tabella: https://hunbasket.hu/bajnoksag/x1819/hun

 

Csúcsrangadó a női bajnokságban

A legutóbbi két év döntősei, vagyis a Sopron Basket és az Atomerőmű KSC Szekszárd csaptak össze a női NB I hatodik fordulójában – a kétszeres címvédő nyerte az első csörtét, ezzel utolsóként maradt veretlen a hölgyek pontvadászatában.

https://hunbasket.hu/hir/51058/noi-nb-i-a-sopron-maradt-veretlen

 

http://www.origo.hu/sport/csapat/20181027-noi-kosarlabda-nb1-hatodik-fordulo-ksc-szekszard-sopron-basket-rangado.html

 

Tomislav Ivosev World Tour-győztes lett a Novi Saddal

Történelmi évadnak volt részese a szerb Novi Sad Al Wahdához idén csatlakozó 3x3-as magyar válogatott Ivosev, ugyanis senki nem tudta őket megverni a szezonban - mind a 32 találkozójukat megnyerték az újvidékiek, a pekingi nagydöntőn téve fel az i-re a pontot.

Vonatkozó írásunk itt található:

https://hunbasket.hu/hir/51061/tomislav-ivosev-3x3-world-tour-gyoztes

 

Rangadók az NB I/B piros csoportjában

A másodosztály topcsapatai mérkőztek meg a legutóbbi fordulóban - a tavaly még A csoportos MAFC idegenben tudta legyőzni az évek óta B-s favoritnak számító OSE Lions gárdáját, a Veszprém pedig otthon gyűrte le a BKG-Príma SE-t.

https://hunbasket.hu/hir/51055/ferfi-nb-i-b-oroszlanyban-nyert-a-mafc

 

Magyar sikerek a nemzetközi kupákban

A FIBA Europe Cup-ban 2-1-es hetet zártak férfi csapataink, de egy kis szerencsével lehetett volna 3-0 is a mérleg – az Alba Fehérvár 84-80-ra verte a bolgár Rilski Sportist együttesét, a Falco a brit bajnok Leicester Riders ellen parádézott(80-65), a Szolnoki Olaj KK azonban hiába vezetett 39 percig az olasz Dinamo Sassari otthonában, a végén fordítottak a taljánok, és megnyerték az összecsapást (94-98). Az Alba ezzel 2-0-lal áll csoportjában, az Olaj és a Falco pedig egyaránt 1-1-es mutatóval bír.

A ZTE az Alpok Adria kupában javította 1-1-re mérlegét, Szabó Zsolték a cseh Brnót verték 88-70-re.

A nőknél az Euroliga-ezüstérmes Sopron vereséggel rajtolt a sorozatban, a Flammes Carolo Basket erőa harmadik negyedének köszönhetően 80-74-re győzte le Fegyverneky Zsófiáékat.

Négy Európa-kupa induló csapatunk közül viszont hárman is győzelemmel kezdték a sorozatot, a Győr a portugál Uniao Sportivát (78-67), a DVTK a KP Brnót (77-59), a Szekszárd pedig a Celjét (90-56) verte magabiztosan. Nem sok hiányzott a Ceglédnek sem, ők nagy csatában maradtak alul a német Rutronik Stars Keltern együttesével szemben (80-81).

   

Új légiósok Jászberényben és Kaposváron

Bár még csak öt fordulót játszottak le a férfi NB I/A küzdelmeiből, két csapatnál máris légióscserére került sor – igaz, az egyik kényszerű váltás volt. A JKSE színeiben remekül kezdő (18.5 pont, 5 gólpassz) Remon Nelson ugyanis megsérült, pótlására pedig honfitársát, Damier Pittset szemelték ki a jászságiak. A Kaposvár is cserélt, Luka Markovics érkezésével ugyanis szerkezeti változtatásokat eszközölt a csapat - Toney McCray helyére Kasey Shepherd érkezett a Somogy megyei alakulathoz.

http://www.kezdo5.hu/magyar-ferfi/hirek-uj-iranyitot-igazolt-a-jaszbereny-34427

http://www.kezdo5.hu/magyar-ferfi/hirek-megvan-a-kaposvar-uj-iranyitoja-34462

Vármegyei szövetségek