Tomislav Ivosev 3x3 World Tour-győztes!
29
Oct
2018
Tomislav Ivosev 3x3 World Tour-győztes!
2018. október 29.  |  12:30
Győzelemmel zárta történelmi menetelését a magyar válogatott kiválóságával, Tomislav Ivosevvel megerősített Novi Sad Al Wahda, miután a 3x3 World Tour pekingi fináléjában 20-18-ra legyőzte a Riga Ghetto együttesét.

Ivosevék ezzel több rekordot is megdöntöttek az idei World Tour-szezonban, hiszen ők lettek az első csapat, aki öt WT-tornát nyer egy évadon belül (a kanadai Saskatoon-ban, Prágában, Lausanne-ban, Debrecenben, valamint az indiai Hyderabad-ban győzedelmeskedtek), ezt koronázta meg a hatodik torna, a nagydöntő. Mindezt ráadásul veretlen mérleggel, 32-0-val abszolválták az újvidékiek, ami szintén példa nélküli a sorozat történetében - ahol elindultak, ott a végső győzelmet is bezsebelték Buluték.

Ez volt az együttes harmadik World Tour-diadala, Tomislav Ivosevnek pedig az első - ő ebben a szezonban csatlakozott a Dusan Bulut, Dejan Majstorovic, Marko Savic, Marko Zdero négyeshez, és repítette őket történelmi magasságokba. A csapat legutóbbi vereségét éppen a tavalyi, szintén Pekingben rendezett fináléban szenvedte el, miután a Zemun játékosa, Bogdan Dragovic 2 másodperccel a mérkőzés vége előtt egy egészen elképesztő dobást értékesített, megnyerve övéinek a döntőt. 

Nyáron azonban érkezett Ivosev, és onnantól nem volt pardon - ha időnként szorosan is, de minden meccsüket hozták a júliustól október végéig tartó idényben a Novi Sados fiúk, a 32-0-s mérleg önmagáért beszél. A jelek szerint éppen egy ilyen, a végsőkig küzdő, kőkemény palánk alatti harcosra volt szükségük az addig inkább fineszes passzájtékukra, kinti dobásaikra, valamint könyörtelen védekezésükre építő szerbeknek - most akkor is volt kihez nyúlni, ha a duplák nem estek be. A magyar válogatott legjobbja úgy adott egy újabb dimenziót a Novi Sad játékának, hogy bármit is elvett volna belőle - védekezésben is abszolút kulcsember volt, és a passzaira sem lehetett panaszuk Savicéknak. 

A 3x3-as World Tour idény tehát Novi Sad győzelemmel ért véget, a döntő legértékesebb játékosának - az alapszakaszhoz hasonlóan - Dusan Bulutot választották. 

https://www.youtube.com/watch?v=lCSXXIEeCt4

  



Vármegyei szövetségek