Női NB I: Jön a Szekszárd-Sopron csúcsrangadó
27
Oct
2018
Női NB I: Jön a Szekszárd-Sopron csúcsrangadó
2018. október 27.  |  13:30
A női élvonal 5. fordulójának csúcsrangadóján az Euroliga ezüstérmes, bajnoki címvédő Sopron Basket együttesét fogadja a Magyar Kupa-győztes Atomerőmű KSC Szekszárd. A héten mindkét gárda érdekelt volt a nemzetközi kupában: könnyed győzelemmel kezdte az Európa-kupa csoportkörét Zseljko Djokics együttese, amely szerdán hazai pályán harmincnégy pontos győzelmet aratott a szlovén Cinkarna Celje ellen. Pedig két kulcsember is hiányzott: a szerb Nevena Jovanovics csak egy kisebb probléma miatt elővigyázatosságból nem játszott, szombaton már bevethető lesz, az ausztrál Abby Bishop viszont valószínűleg még a Sopron ellen sem léphet pályára. Roberto Íniguez csapata szerdán az Euroliga B-csoportjának nyitó fordulójában hat pontos vereséget (80-74) szenvedett az újonc francia Carolo Basket otthonában. Idehaza a Sopron és a KSC is 5-0-ás mérleggel áll a bajnokságban. A találkozó szombaton 17 órakor kezdődik.

Az MTK Budapest vendégeként lép pályára a ZTE NKK. A fővárosiak első hazai bajnokijukra készülnek, idegenben eddig sem a PEAC-ot, sem a BEAC-ot nem sikerült legyőzniük. A zalaiak szerdán legyőzték a PINKK-et saját pályájukon, egyébként a bajnok Sopron elleni vereségüket leszámítva, kizárólag a DVTK tudta legyőzni őket az októberi szezonnyitón. Azóta győzelem a Cegléd, a Győr és legutoljára a pécsiek ellen. A mérkőzés érdekessége lesz, hogy Pusztai testvérpár, Sára és Petra egymás ellen csap össze.

Újabb budapesti - és egyben egyetemi - rangadóra kerül sor, az újonc Csata DSE a BEAC-ot fogadja a Ludovika Arénában. Mindkét gárda győztes meccs után várja az összecsapást: előbbi harmadik helyen áll a tabellán, hiszen a Miskolc után a Ceglédet verte simán (72-50-re), míg utóbbi 65-60 arányban nyert az MTK ellen, korábban viszont két alkalommal is komoly vereséget szenvedett el, a Győr, illetve a Szekszárd ellen.

Vasárnap 17 órától a Vasas Akadémiát fogadja hazai pályán a PEAC-Pécs.  A hazaiaknál Tenyér Zsófia betegség miatt több edzést is kihagyott a héten, de a találkozón vélhetően vállalni fogja a szereplést, nem úgy a másik oldalon Tóth Franka, aki néhány hete éppen Pécsen, a junior bajnokin szenvedett komoly térdsérülést. A PEAC 50 %-os mérleggel áll, két győzelem mellett két vereség áll Meszlényi Róbert együttesének neve mellett, a fővárosiak viszont mindössze két mérkőzésen vannak túl, mindkettőt elveszítették: Győrben 90-75-re, a Szekszárd ellen 88-51-re kaptak ki.

Az előző kiírás bronzérmese, a Győr vasárnap délután a sereghajtó, még nyeretlen Cegléd vendége lesz. A Pest megyeiek csütörtökön a Keltern ellen kikaptak ugyan az Európa-kupában, de a mutatott játék bizakodásra adhat okot a hazaiaknak. A Győr két bajnoki vereség és egy értékes hazai EK-siker után várja a találkozót. Egyébként kemény sorozat előtt áll Sandro Orlando együttese, ugyanis a következő hat találkozójából ötöt idegenben játszik.

Női NB I. A-csoport, 5. forduló:

Atomerőmű KSC Szekszárd - Sopron Basket (szombat 17:00)
MTK-Budapest - ZTE Női Kosárlabda Klub (szombat 18:00)
NKE-Csata - ELTE BEAC Újbuda (szombat 18:30)
PEAC-Pécs - Vasas Akadémia (vasárnap 17:00)
VBW CEKK Cegléd - CMB CARGO UNI Győr (vasárnap 17:00)

Vármegyei szövetségek