Férfi Hepp-kupa: A debreceni kosáresőben elázott a Salgótarján
16
Oct
2018
Férfi Hepp-kupa: A debreceni kosáresőben elázott a Salgótarján
2018. október 16.  |  18:15
Két forduló már lezajlott a férfi Hepp-kupában, és bizony akadt néhány meglepő eredmény, már NB I B-s együttesek is búcsúztak - vagy nagyon megszenvedtek alacsonyabb osztályú ellenfelükkel szemben. A Salgótarján egy kosarakban roppant gazdag meccsen esett ki NB II-es debreceni riválisával szemben.

A nyitó fordulóban NB II-es vagy alacsonyabb osztályokban szereplő csapatok léptek pályára a sorozatban, a másodikban viszont már az NB I B-s együttesek is bekapcsolódtak. Tiszaújvárosban gyakorlatilag zöld csoportos találkozón verte simán a Phoenix KK az Eger alakulatát.

Akadtak NB I B-s gárdák, amelyek könnyedén, 40-50 pontos vagy még ennél is nagyobb különbségű győzelemmel jutottak túl alacsonyabb osztályú riválisukon, de voltak csapatok, amelyek megszenvedtek, megizzadtak alsóbb osztályú ellenfelük ellen.

Az Újpest 69-67-re verte a Budafok második csapatát, a Vasas 63-61-re győzött a GEAC - Szent István Egyetem együttesének vendégeként, a Pápa pedig 72-68-ra nyert a Soproni Tigrisek otthonában.

A legnagyobb meglepetés a DEAC-Campusfesztivál 2018 - Salgótarján mérkőzésen született. Az összecsapást, amely nem a védekezésről szólt, 122-109-re nyerte az NB II-es debreceni gárda, amelyből Pék Dávid 24/18, Varga Ádám 24/6, Vas Viktor pedig 24 pontig jutott, s Kovács Imre (22/6) is túllépte a 20 pontot, míg tarjáni részről Ivan Cubela 32/21, Dominik Herendic 29, Nárai Bence pedig 16/3 ponttal vette ki részét a hatalmas dobópárbajból. Az első negyed után egyébként 43-24-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző.


Fotó - nool.hu 

Vármegyei szövetségek