A hollandok csak a jövő héten kezdik a felkészülést
04
Sep
2018
A hollandok csak a jövő héten kezdik a felkészülést
2018. szeptember 4.  |  09:40
A hollandok csak a jövő héten kezdik a felkészülést

A holland kosárlabdára specializálódott újságíró, Leon Kersten legfrissebb információja szerint a holland válogatott csupán szeptember 10-én, négy nappal a magyar nemzeti csapat elleni világbajnoki selejtező előtt kezdi meg a közös felkészülést.

A Ziggo Sport szakírója kiemeli, ezidáig többnyire előnyösen alakult az Oranje számára a FIBA versenynaptára, ám ezúttal ez egyáltalán nem mondható el. Addig is a klub nélküli Yannick Franke Leidenben tartja edzésben magát, míg a szintén csapat nélkül tengődő Leon Williams Spanyolországban tréningezik, a válogatott többi tagja pedig a klubcsapatánál jelentkezik edzésre – írja a BB1.hu.

A vb-selejtező második csoportjába három győzelemmel és három vereséggel érkező holland válogatott szeptember 14-én Almerében fogadja Vojvoda Dávidékat, majd három nappal később Litvániába utazik.

 

Az olaszok már lejátszották első edzőmeccsüket

Véget ért az olasz férfi kosárlabda-válogatott felkészülésének első hete. Az „Azzurri” az alig háromezres kisvárosban, Pinzolóban egy edzőmeccsel zárta az etapot, az ellenfél a Serie A rajtjára készülő Cremona volt. Az eredményt nem hozta nyilvánosságra vb-selejtezős riválisunk.

Meo Sacchetti szövetségi kapitány viszont - aki a hétvégére pihenőt adott játékosainak - nem volt elégedett a látottakkal.

- Nem lehetek elégedett, javulnunk kell, játékban is és hozzáállásban is. Ez még akkor is így van, ha ez csak az első edzőmeccsünk volt, és csak a Cremona ellen játszottunk. Nincs túl sok időnk. Hétfőtől folytatjuk a kemény munkát, hogy készek legyünk a bolognai vb-selejtezőre - nyilatkozta a kapitány.

A mieink szeptember 17-én fogadják a debreceni Főnix Csarnokban az olaszokat világbajnoki selejtezőn.


Fotó - fiba.basketball 

Vármegyei szövetségek