2017/2018 - Alba Fehérvár - Vasas Akadémia 57-55
13
May
2018
2017/2018 - Alba Fehérvár - Vasas Akadémia 57-55
2018. május 13.  |  20:22
A bronzmérkőzésen történt hosszabbítás miatt 45 perces késéssel kezdődött a döntő összecsapás. Csaknem telt ház előtt dobta fel a játékvezető a labdát, szenzációs volt a hangulat! Idegesen kezdtek a felek, több dobás kimaradt mindkét oldalon. Két perc után Gászner ziccerével megszülettek a finálé első pontjai. Sodiq először sikeresen blokkolt, majd ziccert dobott, közben odaütöttek neki, azonban a bónusz büntető kimaradt (5-2). A nyolcadik percben öt ponttal meglógott az Alba (11-6). Ezután még jött egy fehérvári dupla, így hét ponttal vezettek Kassék tíz perc után. A tizenharmadik percben tovább nőtt az Alba előnye, Sárosi mester magához is hívta fiait (20-9). Rögtön ezt követően ő kapott egy technikait, elhúzni látszott a Donnard-legénység. A fehérvári magasemberekkel nem igazán bírt a Vasas. Ezen kívül nem jöttek be a piros-kékek kinti dobásai sem, a másik oldalon viszont többen is eredményesek tudtak lenni. Konta palánkos hárompontosával 30-21 volt a félidő.

A harmadik tíz perc Kass kettő plusz egyes akciójával indult. Felváltva estek a kosarak, ezáltal a különbség nem csökkent. A vasasos Kiss hosszú távoli eredménytelenséget tört meg hármasával, mellyel látótávolságon belülre, hét pontra jött fel a Vasas. Ettől teljesen megtáltosodtak Gásznerék, egy triplányi lett a differencia a két csapat között. Nagyon jó és lüktető iramú volt a mérkőzés, mindkét csapat beleadott apait-anyait! Radics kosár jó plusz egy dobásával 42-40-re jöttek fel a fővárosiak a mindent eldöntő utolsó felvonás előtt. Nem adták fel Horváthék, óriási izgalmak voltak! 3:20-szal a vége előtt hattal ment az Alba, 2 perccel a vége előtt viszont már csak hárommal! Húsz másodperc volt hátra, amikor a Vasas átvette a vezetést! Sodiq-nak azonban még volt töltény a puskájában, kettesével és büntetőjével 57-55-re győzött az Alba Fehérvár, megvédve ezzel bajnoki címét! Egy rendkívül élvezetes, magas színvonalú mérkőzést láthattak a nézők. A Vasas előtt is csak kalapot lehet emelni, hatalmasat küzdöttek! Végül egy hajszálnyival ugyan, de a Fehérvár lett a bajnok. 


Edzői nyilatkozatok:

Mathieu Donnard: "Nagyon büszkék vagyunk a fiúkra, hogy ilyen fantasztikus döntőt tudtunk játszani és megnyerni! Szeretnénk gratulálni a Vasasnak is, hiszen egy ilyen fantasztikus döntőhöz két csapat kell. Reméljük, hogy továbbra is így fogunk fejlődni. Szeretnénk megköszönni Szolnoknak a rendezést! Továbbá szeretnénk megköszönni minden szülőnek, vezetőnek, szurkolónak és támogatónak, akik segítették a csapatot!"

Sárosi Bulcsú: "Úgy gondolom, hogy ma a legerősebb és a legjobb csapat játszott egymással, és ebből most a korábban említett jött ki győztesen. A korábbi mérkőzéseinken az ellenfél színes bőrű centere nem játszott, ő jelentette ma az egyik különbséget a két csapat között. Gratulálok a Fehérvárnak a bajnoki címhez, de legjobban a saját csapatomnak gratulálok, hogy ilyen fiatalon ilyen szép eredményeket értek el! Nagyon szépen köszönjük Szolnoknak a vendéglátást, nagyon jól éreztük magunkat!"



Vármegyei szövetségek