2017/2018 - Szombathelyi KA SI - Budapesti Honvéd 87-81
13
May
2018
2017/2018 - Szombathelyi KA SI - Budapesti Honvéd 87-81
2018. május 13.  |  19:42
Az előzetesen vártaknak megfelelően kezdődött a bronzmérkőzés, derekasan meg kellett küzdenie a csapatoknak minden egyes kosárért. A negyed sokáig szoros volt, a végén sikerült egy hárompontosnyi távolságra elhúzniuk a Vas megyeieknek. Ezután állandósulni látszott a pár pontos szombathelyi előny, az utolsó két percben viszont "robbantott" a Honvéd. Ezt a negyedet ők nyerték nyolc ponttal.

Folytatódott a gigászi csata a harmadik negyedben is. A harmadik percben pár percig állt a játék egy kisebb incidens miatt, mely után két szombathelyi szurkolónak el kellett hagynia a helyszínt. Ez az esemény a Honvédot rettenetesen megzavarta, a Szombathely pedig ettől varázsütésre feléledt. Ekkor azonban még hat ponttal mentek a fővárosiak. 32. perc, 59-60, teljesen nyílt volt a meccs, Sövegjártó büntetőivel pedig már a szombathelyiek vezettek! Kosár itt és ott is, a 37.percben újra vezetett a Honvéd! 1:48-cal a vége előtt 68-72 volt az állás, időt is kért Simon mester. Négy másodperc volt hátra, amikor Kenéz középtávolijával újra egyenlő lett az állás, következhetett a hosszabbítás!

A túlórát a Kenéz által vezérelt Szombathely bírta jobban, és végül 87-81 arányban nyert.

Edzői nyilatkozatok:

Simon Bence: "Gratulálok a srácoknak a győzelemhez! Óriási küzdelem volt, hosszabbítás után tudtunk nyerni. Ez azt mutatja, hogy van tartása a csapatnak. A harmadik negyedben tízpontos hátrányból sikerült visszajönnünk egálra. Végletekig kiélezett küzdelem volt, kezünkben volt a labda, és tudtunk vele élni. Jól sikerült a felkészülésünk, úgy érzem, mindent megtettünk annak érdekében, hogy itt jól szerepeljünk. Elsősorban jó meccseket szerettünk volna játszani, ez lett vége, aminek nagyon örülünk. Boldogok vagyunk a harmadik hellyel."

Fülöp Botond: "Gratulálok a Szombathelynek! De legfőképpen a srácaimnak gratulálok! Az év elején nem sokan mondták volna, hogy a négybe fogunk kerülni."

Vármegyei szövetségek