2017/2018 - Debreceni KA - MAFC 78-76
13
May
2018
2017/2018 - Debreceni KA - MAFC 78-76
2018. május 13.  |  14:29
Az 5. helyezett kiléte döntött erről a mérkőzésről. Egymásnak estek a csapatok, komoly küzdelem folyt a pályán. Debreceni oldalon Somlai, míg a MAFC-nál Tóth felelt ekkor a pontokért. Két egységnyi fővárosi fórt mutatott a tábla tíz perc után. A műegyetemisták nagyon keményen védekeztek. Továbbra is kevéssel ugyan, de vezetett a MAFC. Pesti triplára Somlai kettessel válaszolt, ezután az egyik oldalon egy, míg a másikon két pont született. Félidőben 36-41 volt a MAFC javára.

A folytatásban négy perc elteltével már tízzel mentek Herlóék, ennek azonban még semmilyen jelentősége nem volt. Somlai továbbra is remekelt, triplájával mindössze egy pontra olvadt a MAFC előnye. Az utolsó etapra visszatért a DKA-ba az addig négy személyi begyűjtött Neuwirth, és ez döntőnek bizonyult! Sikeres büntetőivel átvették a vezetést, és már csak három perc volt hátra. Ezek után ki más, mint Somlai vette át újra a karmesteri pálcát, vezérletével hallatlanul izgalmas végjáték közepette két ponttal győzött a Cserfalvi-legénység. 


Edzői nyilatkozatok:

Cserfalvi István: "Megnyugvással tölt el minket, hogy megszereztük az ötödik helyet. Nem ennyiért jöttünk, szerettünk volna előrébb végezni, annak ellenére, hogy három stabil emberünk is hiányzott. Így aztán még nagyobb értéke van ennek az ötödik helynek, két-három meccsen a fiúk kiadtak magukból mindent. Éreztük, hogy ez egy komoly bajnokság lesz, ez egy kicsit fellazult a végére a sérülések miatt, amiből mi jöttünk ki rosszul."

Vittay Ambrus: "Gratulálok a Debrecennek! Két alapvetően csalódott csapat csatája volt ez, hiszen mind a ketten éremért szerettünk volna játszani. Így alakult. Szeretném megköszönni saját csapatomnak az egész éves munkát! Levonjuk az egész szezon tanulságait. Biztató, hogy a jövőképben az élen járunk az országban, és ez motivál minket, hogy minél több profi játékost neveljünk ki. Külön köszönetet szeretnék mondani kollégáimnak, Szijártó Mártonnak és Világos Andrásnak! Hosszú évekig dolgoztam együtt velük, nekik a jövőben más feladataik lesznek. Rengeteg odaadást és szeretetet beleraktak ebbe a csapatba, ezért hálás köszönet nekik!"



Vármegyei szövetségek