2017/2018 - Szolnoki Sportcentrum - Kiss Lenke KS 72-51
13
May
2018
2017/2018 - Szolnoki Sportcentrum - Kiss Lenke KS 72-51
2018. május 13.  |  11:27
A záró napon a 7. helyért a házigazdák a Kiss Lenke ellen mérték össze erejüket. Kihagyott hármasokkal indítottak a csapatok, Csornai B. duplája törte meg a csendet. A Szolnok védekezésével továbbra sem volt probléma, támadásban viszont akadtak gondok ekkor, bár a vendégek sem parádéztak. Jobban pörögtek Verbáék, 11 ponttal vezettek egy negyed után. A következő etapban is a Szolnok akarata érvényesült, kintről is eredményesen tüzeltek. Végre úgy játszottak a szolnokiak támadásban, ahogyan az korábban jellemző volt rájuk. A szünetben 36-26 volt az állás.

Ott folytatódott a harmadik negyed, ahol az előző abbamaradt. A Honti-legények uralták a mérkőzést, magabiztosan őrizték az előnyüket. A Kiss Lenke küzdött becsülettel, de sok dobást elhibáztak Rosta mester tanítványai. Sikeres triplákkal nyitott a KLKS, de a különbség nem csökkent. Ezek a percek szolnoki részről Belláról szóltak, aki a vállán vitte csapatát. Az utolsó percekben még rátettek egy lapáttal Csomósék, végül 72-51 arányban diadalmaskodtak.

Edzői nyilatkozatok:

Honti Viktor: "Gratulálok csapatom egész éves munkájához, teljesítményéhez! Szinte minden célkitűzésünket túlszárnyaltuk. Ezen a döntőn - ha már hazai pályán rendeztük - szerettünk volna meglepetést okozni, ez sajnos nem sikerült. De nem vagyunk csalódottak. Ennek a csapatnak ez a 7. hely a csúcs, de jövőre tovább szeretnénk lépni."

Rosta Balázs: "Köszönjük szépen, hogy itt lehettünk Szolnokon, az Országos Döntőn. Nagyon jól éreztük magunkat. Nagyon büszkék vagyunk a játékosainkra, edzőinkre, akik segítettek nekünk abban, hogy itt lehettünk. Bízunk benne, hogy ez egy út kezdete, amire most rálépett egyesületünk. Szintén gratulálunk akadémiai címünk elnyeréséhez! Természetesen gratulálok a Szolnoknak is a hetedik helyhez, további sok sikereket kívánok nekik!"



Vármegyei szövetségek