2017/2018 - Vasas Akadémia - Budapesti Honvéd 81-70
12
May
2018
2017/2018 - Vasas Akadémia - Budapesti Honvéd 81-70
2018. május 12.  |  21:18
Két nagymúltú fővárosi csapat, a Vasas és a Honvéd összecsapása döntötte el, hogy ki lesz az Alba ellenfele a fináléban. Jobban kezdett a Honvéd, de aztán a Vasas is elkezdte a pontgyártást. Pár ponttal ugyan, de vezetett a Fülöp-csapat, nagy csata zajlott a pályán. A negyed záró momentuma a honvédos Tarjáné volt, dudaszós triplájával öttel ment a Honvéd (16-21). Szigorítottak a folytatásban a védekezésükön a piros-kékek, és támadásban is feljavultak. 31-33 volt az állás a Honvéd javára a 17. percben. Félidőben három ponttal tartott előrébb a "vendégcsapat".

A szünetben alapos fejmosást tarthatott Sárosi mester fiainak, mert egy teljesen más Vasas futott ki a parkettre. Két és fél perc után megfordították az állást, jött is a rivális időkérése. Ezután ismét a Honvéd vezetett, majd a változatosság kedvéért két perc elteltével újfent a Vasas. Megjósolhatatlan volt ekkor a győztes kiléte! A Vasasnál Gászner volt a pontfelelős, míg a Honvédnál Kármán. Hozzájuk csatlakozott az angyalföldiektől Radics is. Három duplányi volt a Sárosi-legénység előnye harminc minutum után. Óriási harc volt a pályán, a csapatok nem ismertek elveszett labdát! Ezúttal a Vasasból Kiss lépett elő főszereplővé, sorra szórta a pontokat. Ez a negyed nem a Honvédról szólt, hibát hibára halmoztak. Így a vége előtt pár perccel eldőlt a találkozó, a piros-kékek felőrölték ellenfelüket, és 81-70 arányban diadalmaskodtak. Így a holnapi döntőben Alba Fehérvár-Vasas Akadémia mérkőzést rendeznek, míg a bronzmeccsen Honvéd-Szombathely összecsapás lesz.

Edzői nyilatkozatok:

Sárosi Bulcsú: "Nagyon nehéz mérkőzés volt, a 90-es évek Chokito reklámja jut róla az eszembe, ronda és finom. Nem játszottunk jól és szépen, de ennek oka a Honvéd lelkes védekezése volt. Gratulálok nekik a négy közé jutáshoz! Nagy öröm számomra, hogy a kispadon civilben már itt lehetett a tornát komoly térdsérülés miatt kihagyó egyik kulcsemberünk, Schafarek Ármin, és a helyszínen nézte végig, ahogy kiharcoljuk a döntőbe jutást."

Fülöp Botond: "Gratulálok a Vasas csapatának a döntőbe jutáshoz! Sajnos a végére elfáradtunk."

Vármegyei szövetségek