2017/2018 - Alba Fehérvár - Szombathelyi KA SI 75-51
12
May
2018
2017/2018 - Alba Fehérvár - Szombathelyi KA SI 75-51
2018. május 12.  |  16:13
Az első elődöntőt 14 órától az Alba Fehérvár és a Szombathely csapata vívta. A tétnek megfelelően indult a mérkőzés, nagyon koncentráltan játszottak a csapatok. A kevesebbet hibázó Alba Sodiq és Somlai-Kiss vezérletével hétpontos előnyre tett szert tíz percet követően. A tizennegyedik percre megduplázódott a fehérvári előny, a már említett Sodiq nagyon élt a festékben. Ezt a Szombathelyt azonban badarság lenne leírni. Ez be is igazolódott, hiszen a nagyszünetre visszatornázták magukat nyolc egységnyire.

Két tripla és egy kettes a Szombathelytől fordulás után, és máris egyenlő volt az állás. Valószínűleg ez kellett ahhoz, hogy magához térjen az Alba, 44-39-nél időt is kért Simon mester. Lüktető volt a játék ezekben a percekben. A negyed vége azonban az Albáé volt, remekül védekeztek, és a szerzett labdákból ziccereztek. 55-43-mal zárult a harmadik tíz perc. 10-2-vel kezdte a záró etapot az Alba, húsz pont lett a különbség. Eldőlni látszott a mérkőzés. A végén már csak a különbség volt kérdéses, végül 24 ponttal győzött a Fehérvár. Mindez azt jelenti,hogy az Alba a holnapi döntő egyik résztvevője, a Szombathely pedig a bronzért játszhat. 


Edzői nyilatkozatok:

Mathieu Donnard: "Büszkék vagyunk, hogy a döntőbe jutottunk. Az első félidő nagyon nehéz volt, viszont a második félidőben, amikor összeállt a védekezésünk, és kontrolláltuk a lepattanókat, akkor már nem volt kérdéses a győzelmünk."

Simon Bence: "Gratulálok a srácoknak! Amíg bírtuk erővel, addig úgy érzem, hogy egyenlő partnerei voltunk az Albának. A negyedik negyedben már elfáradtunk mind fizikálisan, mind fejben. Sok sikert kívánok az Albának és jövendőbeli ellenfelének a döntőben! Mi pedig megpróbáljuk elcsípni a dobogó legalsó fokát."



Vármegyei szövetségek