2017/2018 - MAFC - Kiss Lenke KS 80-76
12
May
2018
2017/2018 - MAFC - Kiss Lenke KS 80-76
2018. május 12.  |  14:49
Nagyon bekezdett az elején a MAFC, Tóth zsákolásával 9-2 volt az állás. Sok hiba jellemezte ekkor a KLKS játékát, amit ki is használtak Herlóék. Tizenegy pontos műegyetemista előnnyel zárult az első negyed. A második negyedben a fehérben játszó MAFC tudta tartani a különbséget, ezt még egy pár ponttal meg is tudták toldani. Magabiztosan vezettek két felvonás után(45-28).

5-0-lal kezdte a harmadik tíz percet a Kiss Lenke, jött is az ellen időkérése. Ez hatásosnak bizonyult, 52-33-ra alakította a MAFC az állást. Hiába célzott pontosan távolról a KLKS ebben a szakaszban, nem tudták megközelíteni riválisukat. Közben Zeke a Kiss Lenke csapatából két technikai hibával a kiállítás sorsára jutott. Ez a "közjáték" a MAFC csapatát zavarta meg jobban, mert az utolsó felvonásra teljesen passzívvá váltak, a Rosta-legények pedig vérszemet kaptak. Tekintélyes mennyiséget lefaragtak hátrányukból, a végső dudaszó pillanatában azonban két kosárnyi különbség megmaradt a MAFC javára. Végig vezetve, a végén kicsit az ellenfelet magára húzva ugyan, de biztos győzelmet arattak Vittay mester fiai.

Edzői nyilatkozatok:

Vittay Ambrus: "Gratulálok a csapatomnak! Alapvetően jól reagáltunk a tegnapi mélyütésre. Szerettünk volna azoknak is lehetőséget adni, akik eddig nem vagy csak keveset tudtak a pályán lenni, úgy érzem, ez most sikerült. Az utolsó negyedbeli dekoncentráltságért vállalom a felelősséget, de szerencsére olyan előny birtokában voltunk, hogy ezt is elbírtuk. Gratulálok a Kiss Lenke csapatának is, a Szolnokhoz hasonlóan ők is nagy utat jártak be két év alatt, minden elismerésem az övék! Holnap még egy utolsó, de nagyon nehéz mérkőzés vár ránk a Debrecen ellen, ahol megpróbáljuk mozgósítani utolsó erőtartalékainkat."

Rosta Balázs: "Szomorúak vagyunk. Sajnos több meghatározó játékosunk is megsérült a mai, illetve az előző napi mérkőzésen. De azt gondolom, hogy csapatom nagyot küzdött, az utolsó negyedben megmutattuk, hogy van szívünk, és hogy itt a helyünk a döntőben. Gratulálok srácaimnak és a MAFC csapatának is!"

Vármegyei szövetségek