2017/2018 - Debreceni KA - Szolnoki Sportcentum 68-61
12
May
2018
2017/2018 - Debreceni KA - Szolnoki Sportcentum 68-61
2018. május 12.  |  12:42
A harmadik játéknap első meccsén az 5-8. helyért a házigazda szolnoki csapat a Debrecen csapatával mérkőzött. Bella ziccere nyitotta a találkozót, de rögvest válaszoltak a hajdúságiak. Alcserék büntetőből voltak ezután csak eredményesek pár percig, míg a Debrecen betalált középtávolról is. Felváltva estek a kosarak, nagyobb előnyre egyik fél sem tudott szert tenni. Csomós dudaszós triplájával 20-19-es részeredmény állt az eredményjelzőn. A kisszünet után lényegében minden maradt a régiben, rendesen gyűrték egymást a csapatok. A szolnokiaknál a Csorna-fivérek vitték a prímet, közülük Bence semlegesítése nagy gondot okozott a Cserfalvi-legénységnek. Két egységgel tartott előrébb a Szolnok két felvonás után.

A folytatás három DKA ponttal és egy szolnoki technikaival indult. A debreceniek Neuwirth vezérletével meneteltek, akinek azonban már négy személyi hibája volt a 29.percben, így kénytelen volt őt lecserélni a debreceni szakvezető. Az utolsó negyed még tartott izgalmakat, négy perc volt hátra, és 57-57 volt az állás. Neuwirth azonban visszatért, és ziccerével egy minutummal a vége előtt 65-59-re módosult az eredmény. A végén még született három debreceni és két szolnoki pont, így a végeredmény 68-61 lett a Debrecen javára. Dicséret illeti mindkét csapatot, mert remekül küzdöttek ezen a mérkőzésen.

Edzői nyilatkozatok:

Cserfalvi István: "Sajnos már nagyon a végét járjuk, a sok hiányzó miatt a többiekre nagy teher hárul. Összeszedtük magunkat a végén, és sikerült győznünk, így előrébb végezhetünk."

Honti Viktor: "Gratulálok a Debrecennek, további sok sikert kívánok nekik! A saját csapatomnak is gratulálok, mert nagyon fáradtan, két kulcsemberünk nélkül is helytállt a végső győzelemre is esélyes debreceni csapat ellen."



Vármegyei szövetségek