2017/2018 - Vasas Akadémia - Szolnoki Sportcentrum 41-43
12
May
2018
2017/2018 - Vasas Akadémia - Szolnoki Sportcentrum 41-43
2018. május 12.  |  08:11
Verba kosarával indult a mérkőzés, az már pár perc után jól látható volt, hogy a szolnokiak mentálisan jobban felkészültek az előző mérkőzésekhez képest. 0-6 után szerezte első kosarát a Vasas. 9-9-nél érték utol a fővárosiak a Honti-legénységet. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, döntetlennel zárult az első tíz perc. Sebességet váltott a fővárosi gárda a második negyedben, sikerült nekik a 18.percre ötpontos előnyhöz jutniuk. Félidőben egy triplányi volt Gásznerék előnye.

Jót tett a szünet a feleknek, mert még jobban felpörögtek a folytatásra, jó ritmusban kosárlabdáztak. A szolnokiak oroszlánként küzdöttek, a 26.percre vissza is vették a vezetést. Ezután még volt egy angyalföldi kosár, így minimális, egypontos előnnyel zárult a harmadik felvonás. Az utolsó negyedet temérdek technikai hiba jellemezte, egymás hibáiból éltek a csapatok. Jóformán be lettek deszkázva a gyűrűk. Egy perccel a vége előtt 39-40 volt az állás, nem rendeztek kosáresőt a csapatok... A végjátékban szolnoki részről előbb Csornai Bence kettő, míg fivére, Csaba egy sikeres büntetőjére már csak két büntetővel tudott válaszolni a Vasas. Végig nagyon küzdelmes, de alacsony színvonalú mérkőzésen a végén jobban összpontosító szolnoki csapat diadalmaskodott.

Edzői nyilatkozatok:

Sárosi Bulcsú: "Nagyjából hasonló mérkőzést terveztünk, de szerettük volna győzelemmel lezárni a csoportmérkőzéseket. Ez az utolsó negyedben szerzett négy pontunk miatt nem jöhetett létre. Gratulálok a Szolnoknak!"

Honti Viktor: "Nagyon örülök a győzelemnek. Ezen a mérkőzésen nem is lehetett más a célunk, minthogy újra visszanyerjük az önbizalmunkat. Ez a dobóformát tekintve nem igazán sikerült, de hozzáállásban, mentalitásban és védekezésben igen. Remélem, ezt a harciasságot sikerül átmentenünk a hátralévő két mérkőzésünkre. Gratulálok a Vasasnak, további sok sikert kívánok nekik!"



Vármegyei szövetségek